vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

OOM Studying in the Netherlands Insurance

Studying in the Netherlands Insurance

Studying in the Netherlands Insurance

De Studying in the Netherlands Insurance is speciaal voor buitenlandse studenten/stagiairs/au pairs in Nederland. Met deze verzekering ben je ook verzekerd als je tussentijds buiten Nederland bent. Bepaal zelf welke verzekeringen je kiest.

Wanneer een buitenlander naar Nederland komt voor studie, stage of als au pair, dan wil je natuurlijk dat hij of zij goed verzekerd is. Met de Studying in the Netherlands Insurance kun je daar van op aan.

Studying in the Netherlands Insurance in het kort

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Studying in the Netherlands Insurance:

 • Verzekering voor buitenlandse studenten, stagiairs en au pairs in Nederland.
 • Bepaal zelf welke verzekeringen je kiest: ziektekosten, tandarts en/of schadepakket.
 • Flexibele looptijd van één dag tot vijf jaar.
 • Ook verzekerd als je tussentijds buiten Nederland bent.

Voor wie is de Studying in the Netherlands Insurance?

De Studying in the Netherlands Insurance biedt uitkomst als je in je land van herkomst geen ziektekostenverzekering hebt die ook in Nederland geldig is. Heb je wel dekking in Nederland? Dan kan de verzekering een nuttige aanvulling zijn. Bijvoorbeeld omdat de medische zorg in Nederland duurder is dan in je land van herkomst. Of omdat er extra eisen worden gesteld aan je ziektekostenverzekering.

Nederlanders hebben een verplichte verzekering voor ziektekosten, de basisverzekering. Als buitenlandse student val je waarschijnlijk niet onder de Nederlandse basisverzekering, tenzij je een baan hebt en in Nederland belasting en sociale premies afdraagt.

Kom je als au pair in Nederland werken? Dan kan het zijn dat je de Nederlandse basisverzekering moet afsluiten. Het schadepakket van de Studying in the Netherlands Insurance kan dan toch aantrekkelijk zijn. Je krijgt bijvoorbeeld je reiskosten vergoed als je naar huis moet omdat een gezinslid ernstig ziek is.

De Studying in the Netherlands Insurance is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar die voor studie, stage of als au pair naar Nederland komen. Val je niet in deze leeftijdsgroep? Ga dan naar de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.

Wat vergoedt de Studying in the Netherlands Insurance?

Met de Studying in the Netherlands Insurance bepaal je zelf wat je verzekert. Bij de verzekering is altijd een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor repatriëring (terugkeer naar je land van herkomst) of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld.

Je kunt verder de volgende verzekeringen afsluiten.

 • Ziektekostenverzekering: Kies voor standaard dekking of uitgebreide dekking. Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.
 • Eigen risico naar keuze € 0,- of € 150,-.
 • Tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 500,-.
 • Reguliere tandartskosten tot € 450,- (tot en met 17 jaar).
 • Tandarts-dekking (vanaf 18 jaar): De Tandarts-dekking is een aanvullende dekking op de ziektekostenverzekering voor reguliere tandartskosten tot € 350,-. Voor deze aanvullende dekking heb je geen eigen risico.

Schadepakket

Pakket met dekking voor:

 • inboedel (tot € 5.000,-);
 • aansprakelijkheid (tot € 1.250.000,-, geen dekking voor schade aan zaken die je bijvoorbeeld huurt of leaset);
 • reizen (eigen risico € 125,- bij diefstal, verlies of beschadiging van bagage);
 • rechtsbijstand (voor zaken vanaf € 450,-);
 • ongevallen (uitkering bij overlijden € 10.000,-; bij blijvende invaliditeit tot € 75.000,-).

Wil je precies weten wat je vergoed krijgt? Bekijk het dekkingsoverzicht.

Wat dekt de Studying in the Netherlands verzekering niet?

Niet alle medische kosten vallen onder de ziektekostendekking van de Studying in the Netherlands Insurance. Je krijgt bijvoorbeeld geen kosten vergoed voor:

 • een zwangerschap die al bestond toen je de verzekering afsloot, ook als er sprake is van een miskraam of andere complicaties;
 • preventieve geneeskunde, chiropractor of manueel therapeut.

Ook voor het schadepakket van de Studying in the Netherlands Insurance geldt dat je niet alle kosten vergoed krijgt. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat:

 • de dekking voor je inboedel alleen geldt op het adres dat je hebt opgegeven;
 • je geen rechtsbijstand krijgt voor gebeurtenissen waarvan je al wist toen je de verzekering afsloot.

Bekijk voor alle uitsluitingen de polisvoorwaarden.

Hoe lang is de Studying in the Netherlands Insurance verzekering geldig?

Je kunt de verzekering afsluiten voor één dag tot maximaal vijf jaar. Zolang je op de ingangsdatum maar niet ouder bent dan 29 jaar. Duurt je verblijf in Nederland langer dan je vooraf had gedacht? Je mag de verzekering één keer met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan vijf jaar verzekerd bent.

Weet je nog niet hoe lang je de verzekering nodig hebt? Kies dan liever voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is. Je kunt de verzekering elk moment opzeggen door de verzekeraar e-mail te sturen. Heb je al premie betaald voor de periode na de beëindigingsdatum? Dan krijg je die van de verzekeraar terug.

De premie van de ziektekostenverzekering hangt af van je dekking (standaard dekking of uitgebreid en het gekozen eigen risico).

Wat is je premie?

De premie voor de Studying in the Netherlands Insurance is erg gunstig:

 Premie Studying in the Netherlands Insurance
€ 150 eigen risico
geen eigen risico
 standaard dekking € 21,31 per maand € 24,50 per maand
 uitgebreide dekking € 34,78 per maand € 40,00 per maand

Je krijgt een aantrekkelijke korting als je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet afsluiten. De premie voor de OOM Tandarts-dekking is € 15,- per maand.

Voor het schadepakket is de premie € 14,15 (inclusief assurantiebelasting) per maand als je ook de ziektekostenverzekering afsluit. Kies je alleen het schadepakket? Dan is de premie € 16,40 per maand.

De Studying in the Netherlands Insurance afsluiten

Je kunt eenvoudig online de Studying in the Netherlands Insurance afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat je vooraf enkele vragen beantwoordt over je gezondheid en medische situatie. De verzekeraar beoordeelt op basis daarvan of ze je verzekeren. Het kan ook zijn dat ze jou tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Vragen?

Heb je vragen over de Studying in the Netherlands Insurance? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739