vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Goedkoopste reisverzekering inclusief dekking voor bagage tot € 4.000,-

Goedkoopste reisverzekering inclusief dekking voor bagage
Goedkoopste reisverzekering inclusief dekking voor bagage

De goedkoopste reisverzekering sluit je hier online af in slechts een paar stappen. Ga je op vakantie en wil je een voordelige reisverzekering afsluiten met Europadekking? Je hoeft niet verder te zoeken.

De scherpe premies voor een basisdekking inclusief bagagedekking bedragen (per persoon per dag):

Je ontvangt de polis direct per e-mail:

Een voordelige reisverzekering kiezen

Ben je op zoek naar de goedkoopste reisverzekering? Waar moet je dan precies op letten? Vooral jouw persoonlijke situatie en reisomstandigheden bepalen uiteindelijk de hoogte van de premie van je reisverzekering. Een goedkope reisverzekering met een minder uitgebreide dekking kan prima wanneer deze aansluit bij jou wensen.

Je kunt tegenwoordig een reisverzekering zelf samenstellen naar eigen wensen en behoeften. De meeste reisverzekeraars bieden daarvoor modulaire pakketten aan. Hierdoor kun je bepaalde dekkingen uitsluiten en voorkom je dat je dubbel verzekerd bent. Een bijkomend voordeel: je gaat hierdoor minder premie betalen en je reisverzekering wordt een stuk goedkoper.

Reisverzekering afsluiten, waar op letten?

Bij het afsluiten van een goedkope reisverzekering moet je niet alleen naar de premie kijken. De verzekering dien je af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Denk daarbij aan je gezinssamenstelling. Neem je veel of kostbare bagage mee? Kijk dan naar de hoogte van de vergoedingen bij diefstal of verlies. Ga je sporten op vakantie en neem je een sportuitrusting mee? Dan is het raadzaam om die apart bij te verzekeren.

Er zijn aantal belangrijke aspecten die de juiste reisverzekering bepalen. We noemen ze:

 • Hoe ben ik nu verzekerd?
 • Gezinssamenstelling?
 • Waar ga ik naar toe?
 • Wat voor soort reis of vakantie is het?
 • Wat ga ik daar ondernemen?
 • Wat neem ik mee?

Basisdekking

Het goedkoopste is om een reisverzekering af te sluiten met uitsluitend basisdekking. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid een aantal aanvullende dekkingen mee te verzekeren zoals:

 • Reisongevallen
 • Reisrechtbijstand
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten

Hoe meer extra’s je meeverzekert hoe hoger de premie. Wil je een goedkope reisverzekering? Dan moet je jezelf afvragen of je de extra dekkingen wel echt nodig hebt.

Europa of werelddekking?

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze uit Europadekking of werelddekking. Met de Europadekking ben je verzekerd in alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Voor alle overige landen kies je werelddekking.

Kortlopend of doorlopend?

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan kan het goedkoper zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar of met een gezin op vakantie gaat. De keuze van de goedkoopste reisverzekering hangt ook af van je reisgedrag. Overweeg daarom altijd om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Medische kosten

Heb je uitsluitend een basiszorgverzekering in Nederland, dan worden in het buitenland alleen de medische kosten vergoed tegen de kostprijs in Nederland. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen is het raadzaam de dekking voor medische kosten af te sluiten. Buiten Europa geldt in de regel dat spoedeisende hulp tegen de in Nederland geldende prijs wordt vergoed. In dure landen waar de tarieven hoger zijn dan in ons land -zoals in de Verenigde Staten en Canada – loont het dus om je extra te verzekeren tegen mogelijke ziektekosten. Ziekenvervoer terug naar huis (repatriëringkosten) worden niet altijd gedekt door je zorgverzekering. Daarvoor kan je een reisverzekering afsluiten.

Extreme sporten

Wanneer je van plan bent om tijdens je vakantie gevaarlijke sporten te beoefenen, dan moet dit meestal apart worden meeverzekerd vanwege de risico’s. Kijk voor je een goedkope reisverzekering gaat afsluiten of jouw sport wel verzekerd is.

Kinderen tot 5 jaar gratis

Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd op de polis. Dat scheelt weer premie!

Vragen?

Heb je een vraag over welke reisverzekering voor jou de goedkoopste is of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 oOf stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739