vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ongeval tijdens vakantie in Zuid-Amerika, kosten: 99.698 dollar.

HCC Medical Insurance Services, een Amerikaanse verzekeraar, heeft een infografiek gepubliceerd die de mogelijke reisgevaren voor toeristen in Zuid-Amerika laat zien.

Medische kosten tijdens vakantie

Het gaat hierbij om situaties uit de praktijk, zoals decompressieziekten na het diepzeeduiken of het oplopen van het lintworm tijdens een ontdekkingstocht in de Amazone. De infografiek laat gedetailleerd zien wat de mogelijke kosten zijn voor reizigers indien zij geconfronteerd worden met een ziekte of ongeval tijdens hun vakantie. Een aantal voorbeelden:

  • Pijn op de borst naar een beklimming van de Andes, medische kosten: 26.191 dollar.
  • Een lintworm opgelopen na een tocht door de Amazone, medische kosten 35.188 dollar.
  • Een enkelfractuur na een wandeling in het Torres del Paine National Park in Chili, medische kosten: 45.335 dollar.
  • Verwondingen aan de onderbenen bij een auto-ongeluk in Rio de Janeiro, medische kosten: 99.698 dollar.

Reisverzekering

Zuid-Amerika is de perfecte vakantiebestemming voor de avontuurlijke reiziger en backpacker, die fantastische bestemmingen en exotische culturen wil zien. Helaas vormen deze plaatsen ook een gezondheidsrisico voor reizigers. De verzekeraar is van mening dat toeristen moeten worden gewaarschuwd voor de hoge medische kosten en adviseert daarom een reisverzekering met dekking voor ongevallen en medische kosten af te sluiten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739