vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Autohuur tijdens vakantie: ‘Duitsland het goedkoopst’

Autohuur tijdens vakantie

Autohuur tijdens vakantie

Wie een auto wil huren in het buitenland is het goedkoopst af in Duitsland*. Verder blijkt dat de dekking van autoverzekeringen bij huurauto’s nogal verschilt. Sommige verhuurders zijn op hun website onduidelijk over de hoogte van het eigen risico bij de CDW-verzekeringen, dat blijkt uit een onderzoek van de website Goedkoopsteautoverzekering.net.

Al jaren voert Frankrijk de lijst aan van onze meest populaire Europese vakantielanden. Daarna volgen, na Nederland, onder meer Duitsland, Spanje, Italië en Griekenland. Omdat een reisverzekering geen schade aan voertuigen dekt, is bij het huren van een auto een autoverzekering vereist. Dit om letselschades en materiële schade te ondervangen.

Bij veel verhuurders zit de verzekering bij het huurbedrag in. Maar hoe zit het met de voorwaarden en de prijzen? Na onderzoek van de populairste Europese vakantielanden voor Nederlanders blijkt dat je het je het voordeligst huurt in Duitsland.

*Gekeken is naar kleine auto’s voor zo’n vier personen, in de goedkoopste categorie van de betreffende verhuurder, op basis van de meest gunstige leeftijdscategorie (variërend van 25 à 30 jaar tot 65 à 70 jaar). Alle weergegeven prijzen zijn afhankelijk van variabelen, zoals moment van boeking, leeftijd van de bestuurder, gekozen extra’s etc. De afhaalstations van de auto’s betreffen de luchthavens Schoeneveld, Charles de Gaulle, Alicante, Alghero Fertilia en Athene.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739