vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Koeweit: Schengenvisum Nederland en de reisverzekering

Koeweit: Schengenvisum Nederland en de reisverzekering

Koeweit: Schengenvisum Nederland en de reisverzekering

Reis jij of jouw gast van Koeweit naar Nederland? Denk dan aan de verplichte medische reisverzekering voor de aanvraag van een Schengenvisum.

Een reisverzekering voor iemand uit Koeweit kan je hier snel en eenvoudig afsluiten voor € 3,- per persoon per dag. Deze reisverzekering, de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance, voldoet aan alle EU-eisen voor het verkrijgen van een Schengenvisum.

Van Koeweit naar Nederland: Schengenvisum aanvragen

Voor de aanvraag van Schengen visa moet er een afspraak worden gemaakt met VFS Global. Neem voor vragen contact op met het callcenternummer: +965 22254676 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 van zondag tot donderdag). Opmerking: tijdens de Ramadan is de hulplijn alleen geopend van 9:00 tot 15:00 uur van zondag – donderdag, behalve op feestdagen. Of stuur een e-mail: info.nldinkwt@vfshelpline.com

VFS Global KOEWEIT STAD

VFS Global is gevestigd in Koeweit Stad. Adres: Niveau 30, Arraya Center, Al Shuhada Street, Al Asimah Governorate (Near Courtyard by Marriott)

Nederlandse Ambassade in Koeweit

Adresgegevens van de Nederlandse ambassade in Koeweit:

 • Ambassadeur: Frans Potuyt
 • Adres: Block 6, Street 11, House 7 Jabriya, Koeweit
 • Telefoon: +96525312650 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaarFax+96525326334)
 • E-mail: kwe@minbuza.nl
 • Website: Nederlandse ambassade in Koeweit
 • Openingstijden: Zondag tot en met donderdag: 8.00 – 15.00 uur.

Medische reisverzekering afsluiten voor personen uit Koeweit

Jij kan in Nederland een medische reisverzekering afsluiten voor je gast uit Koeweit. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde. Jouw gast heeft deze verzekering nodig voor de aanvraag van een Schengenvisum.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Sluit hier een medische reisverzekering voor een Schengenvisum af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739