vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche Verzekeringen: Veelgestelde vragen over aanslag in Istanbul

Logo-Europeesche-klein Op dinsdagavond 28 juni 2016 heeft er een aanslag plaatsgevonden op het vliegveld van Istanbul in Turkije. Heeft dit invloed op uw reis? Dan kunt u hier lezen in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche vergoeding biedt. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw adviseur.

Ik heb een reis geboekt naar Turkije en wil nog steeds vertrekken. Is dit verstandig?
Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u raadplegen welke reisadviezen gelden voor bepaalde landen en gebieden in verband met terrorisme. Kijk voor de meest recente reisadviezen op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/terrorismedreiging.

Annuleringsverzekering

Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben voor terroristische dreiging?
Heeft u een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan geen annuleringskosten.

Heeft u een doorlopende- of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u uw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten.

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Door de situatie in Istanbul kan ik daar niet meer naar toe en/of doen wat ik van plan was. Kan ik mijn reis annuleren?
Ook in dit geval geldt het volgende. Heeft u een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan geen annuleringskosten.

Heeft u een doorlopende- of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u uw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten.

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Ik ben al op reis maar wil mijn reis afbreken vanwege de aanslagen. Is dit verzekerd?
Het afbreken van een reis wegens terroristische aanslagen is niet verzekerd op een annuleringsverzekering. Het maakt daarbij niet uit of u een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering afsloot.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan heeft u wel recht op vergoeding bij het voortijdig afbreken van uw reis. U krijgt dan een vergoeding van 75% van de niet gebruikte reisdagen. Let wel: u heeft geen recht op vergoeding van de (extra) reiskosten om naar huis terug te keren.

Heeft u een reis geboekt met vertrek vanuit Istanbul en is uw vlucht geannuleerd? Heeft u zelf de reis samengesteld met losse onderdelen, zoals o.a. een vlucht? En valt deze nu uit door de gebeurtenissen in Istanbul, waardoor u uw overige reisonderdelen moet annuleren of wijzigen?

Dan bent u verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de overige onderdelen. Dit geldt alleen als de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoedt en niet voor vervanging kan zorgen.

U kunt er ook voor kiezen om de reis of het verblijf in een aangepaste vorm voort te zetten. In dat geval vergoeden wij de noodzakelijke reis- en verblijfskosten. Dat doen we tot maximaal het bedrag van de annuleringskosten van de overige uitvallende onderdelen.

Reisverzekering

Ik heb een reisverzekering bij de Europeesche en ik heb schade door de aanslagen in Istanbul. Heb ik recht op vergoeding?
U krijgt geen vergoeding voor kosten die u maakt om eerder terug te keren. Heeft u door de situatie daar schade opgelopen? Dan is die schade gedekt op uw kortlopende of doorlopende reisverzekering. Heeft u extra reis- en verblijfkosten? Lees dan hieronder wat u kunt doen.

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door deze situatie langer onderweg ben dan gepland?
Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u in uw huis kunt terugkeren.

Ik heb noodgedwongen extra reis- en/of verblijfkosten gemaakt op mijn bestemming of tijdens mijn reis door de aanslagen in Istanbul. Biedt mijn reisverzekering hiervoor een vergoeding?
Krijgt u van uw reisorganisatie en/of vervoerder geen of onvoldoende vergoeding voor extra reis- of verblijfkosten? En waren de kosten die u heeft gemaakt redelijk of noodzakelijk? Dan biedt uw kortlopende of doorlopende reisverzekering van de Europeesche een vergoeding tot maximaal € 450,- per persoon. Neem voordat u deze kosten maakt eerst contact op met de Europeesche hulplijn: +31 (0)20 – 651 57 77. Dan weet u direct of u de kosten vergoed krijgt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739