vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Allianz komt met vernieuwde doorlopende reisverzekering

Allianz heeft gemerkt dat de wensen en behoeften op het gebied van reisverzekeringen de laatste jaren zijn veranderd. Zeker sinds de coronapandemie stellen reizigers andere eisen aan hun reisverzekering. Daarom hebben zij per 11 augustus 2022 de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering vernieuwd.

De doorlopende reisverzekering bestaat vanaf nu uit drie pakketten, met dekkingen die passen bij deze tijd. Zo is bijvoorbeeld een dekking voor epidemieën en pandemieën standaard opgenomen. Had je al een Doorlopende Particuliere Reisverzekering of een Doorlopende Vakantie Verzekering? Dan wordt jouw verzekering ook omgezet naar de vernieuwde Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering.

De nieuwe doorlopende reis- en annuleringsverzekering past helemaal bij deze tijd. Zo is de Covid-19 (corona) dekking altijd inclusief. En is een dekking voor ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ standaard opgenomen in de annuleringsverzekering. Dekkingen die niet meer van deze tijd zijn, zoals een dekking voor contant geld is daarom niet opgenomen in de vernieuwde verzekering.

Doorlopende reisverzekering met vaste dekkingen

Allianz heeft ervoor gekozen voor een aantal vaste dekkingen, zodat consumenten makkelijker en sneller tot een goede keuze kunnen komen voor hun verzekering. Om de vaste dekkingen te bepalen, heeft Allianz gekeken naar de combinaties die in het verleden het meest werden afgesloten.

Verschillen tussen de nieuwe en oude doorlopende reisverzekering

De belangrijkste verschillen zijn:

Er zijn geen Budget, Uitgebreid en Compleet dekkingen meer. Alleen voor bagage is er nog een keuze voor wat betreft het verzekerde bedrag. De verzekerde bedragen van de Compleet dekking zijn overgenomen, zodat niemand er op achteruit gaat.

Doorlopende reisverzekering

De belangrijke vernieuwingen zijn:

 • De doorlopende reisverzekering bestaat vanaf nu altijd uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief rechtsbijstand) en bagage.
 • Een dekking voor corona gerelateerde schade is standaard opgenomen.
 • Het is alleen mogelijk om de dekking ‘wintersport en risicosporten’ af te sluiten in combinatie met een dekking ‘medische kosten’.
 • De extra kosten die je kreeg bij uitvallen van de auto of van de bestuurder van de auto worden niet meer vergoed. Wil je hier wel verzekerd voor zijn? Dan kan je de dekking ‘SOS Autohulp’ aan jouw reisverzekering toevoegen. De extra kosten bij uitvallen van een (brom)fiets zijn niet meer verzekerd.
 • Je kunt geen dekking voor contant geld meer afsluiten.
 • De dekking uitgebreide sportuitrusting is niet meer af te sluiten. Heb je de dekking wintersport en risicosporten afgesloten? Dan is jouw sportuitrusting ook tijdens het beoefenen van deze sporten verzekerd. Het bedrag waarvoor jouw uitrusting verzekerd is, is afhankelijk van de hoogte van jouw bagage dekking.
 • Het is niet meer mogelijk om de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ af te sluiten.
 • De ‘Assistant Services’ zijn geen onderdeel meer van de reisverzekering.

Annuleringsverzekering

 • De ‘Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering’ vervalt.
 • Aan de annuleringsverzekering worden een aantal redenen om te mogen annuleren toegevoegd. Zo kan je de reis annuleren als er een 3e graad familielid komt te overlijden, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeval krijgt. Ook mag je de reis afbreken bij overlijden van een vriend(in) of huisgenoot.
 • Terreuraanslagen en natuurrampen is vanaf nu een standaarddekking op de annuleringsverzekering.
 • De module ‘zaakwaarnemer’ is ook standaard inbegrepen. Net als de dekking ‘samengestelde reis’.

Meer kan je lezen op: https://www.allianz-assistance.nl/wijzigingen.html

Vragen?

Heb je een vraag over de nieuwe doorlopende reisverzekering van Allianz, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739