vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Annuleringsverzekering: Zorgplicht of waarnemer gedekt

Een reis of vakantie annuleren kan ook door bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld omdat je moet zorgen voor een zieke moeder. In dit artikel worden een aantal voorbeelden gegeven van bijzondere situaties die je kunt meeverzekeren

Sommige reisverzekeraars bieden de mogelijkheid om bij een annuleringsverzekering een aanvullende dekking af te sluiten voor een waarnemer, extra persoon of zorgplicht. De extra kosten zijn ongeveer 1 à 2% van de reissom.

Waarnemer

Een waarnemer is iemand die tijdens jouw afwezigheid taken voor jou uitvoert. Hij/zij vervangt jou tijdens je vakantie. In privéverband kun je bijvoorbeeld afspraken maken met een persoon die op jouw bezittingen en/of kinderen zal passen.

In zakelijk verband geldt hetzelfde. Wanneer je compagnon of collega plotseling ziek wordt, kan het onmogelijk zijn om op vakantie te gaan.

Kan jouw waarnemer de gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden, dan kan je een reeds geboekte reis annuleren. De reisverzekeraar vergoedt dan de reissom. Zelfs als het de zaakwaarnemer niet zelf betreft maar één van zijn directe familieleden (1e of 2e graad*), mag je annuleren.

Extra persoon meeverzekeren

Bij een annuleringsverzekering ben je bij de meeste maatschappijen gedekt bij een ernstige ziekte of overlijden van 1e en/of 2e graad* familielid. Ook als het geen familie betreft, kan je annuleren bij overlijden of levensgevaar van een voor jouw dierbaar persoon. In dat geval moet die persoon wel bekend zijn bij jouw reisverzekeraar.

Zorgplicht

De zorgplicht voor een familielid kan ook onder de dekking vallen. Je kunt dan een reis annuleren, indien een familielid van de 1e of 2e graad* plotseling medische zorg nodig heeft door ziekte of ongeval.

Uiteraard kunnen dekkingen en voorwaarden per reisverzekeraar verschillen. Informeer bij je reisverzekeraar of let daar op voordat je een annuleringsverzekering afsluit.

* Familieleden 1e graad: partner, (schoon)ouders, (schoon)kinderen, evenals pleeg- en/
of stiefouders en -kinderen.
Familieleden 2e graad: broers, zwagers, (schoon)zusters, pleeg- en/of stiefbroers en –
zusters, grootouders en kleinkinderen.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.


logo-Allianz-Global-Assista

Sluit hier je kortlopende annuleringsverzekering af

Je bent dan verzekerd tegen noodgedwongen annulering of voortijdige beëindiging van je vakantie. Want je reis of vakantie annuleren is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last-minute reizen! De voordelen op een rijtje:

√ Verzekerd bij annulering en vertraging.
√ Met Dubbel-Zeker variant volledige reissom vergoed.
√ Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
√ Handig: bespaar geld en sluit ook direct een reisverzekering af.

Premie Kortlopende Annuleringsverzekering: 5,5% van de reissom.

 Bereken de premie voor een annularingsverzekering Sluit hier een annuleringsverzekering voor je vakantie af

Dekkingsoverzicht en voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een uitstekende en voordelige annuleringsverzekering voor je vakantie!


Wat als ik een annuleringsverzekering ben vergeten?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering, binnen 7 dagen na boeking, af te sluiten? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl. In veel gevallen hebben wij een passende oplossing voor je.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op:

Reisverzekering Blog

Telefoon 055-5400408

Of stuur een email:

contact Annuleringsverzekering

Er zijn 4 reacties

 1. Hier staat het ten minste duidelijk en simpel uitgelegd. Zelf heb ik het vaak druk en op een vakantie moet er ook nog het nodige geregeld worden voor thuis en mijn bedrijf. Stel dat mijn partner ziek wordt, dan komt deze aanvullende dekking ideaal uit. Ik vind dit een van de beste dekkingen om mee te verzekeren.

 2. Ik wist ook niet dat zoiets mogelijk was. Ik heb een bedrijf samen met mijn compagnon. Als hij ziek wordt kan ik niet op vakantie want dan is er geen bezetting. Hoe zit het wanneer ik al op vakantie ben en mijn compagnon wordt ziek, mag ik dan eerder terugkeren en wordt dit vergoedt?

  • Hallo Brian,
   Allereerst moet je bij jouw reisverzekeraar een annuleringsverzekering hebben afgesloten met zorgplicht-, waarnemers- of extra persoonsclausule. Als jij dan van vakantie moet terugkeren naar Nederland, dan wordt dit enkel vergoedt door de reisverzekeraar, als jouw compagnon levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk gewond. Dus enkel en alleen bij levensgevaarlijke ziekte of bij levensgevaarlijke verwondingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *