vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering: Zorgplicht of waarnemer gedekt

Annuleringsverzekering: Zorgplicht of waarnemer gedekt
Annuleringsverzekering: Zorgplicht of waarnemer gedekt

Een reis of vakantie annuleren kan ook door bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld omdat je moet zorgen voor een zieke moeder. In dit artikel worden een aantal voorbeelden gegeven van bijzondere situaties die je kunt meeverzekeren.

Sommige reisverzekeraars bieden de mogelijkheid om bij een annuleringsverzekering een aanvullende dekking af te sluiten voor een waarnemer, extra persoon of zorgplicht. De extra kosten zijn ongeveer 1 à 2% van de reissom.

Waarnemer

Een waarnemer is iemand die tijdens jouw afwezigheid taken voor jou uitvoert. Hij/zij vervangt jou tijdens je vakantie. In privéverband kun je bijvoorbeeld afspraken maken met een persoon die op jouw bezittingen en/of kinderen zal passen.

In zakelijk verband geldt hetzelfde. Wanneer je compagnon of collega plotseling ziek wordt, kan het onmogelijk zijn om op vakantie te gaan.

Kan jouw waarnemer de gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden, dan kan je een reeds geboekte reis annuleren. De reisverzekeraar vergoedt dan de reissom. Zelfs als het de zaakwaarnemer niet zelf betreft maar één van zijn directe familieleden (1e of 2e graad*), mag je annuleren.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Extra persoon meeverzekeren

Bij een annuleringsverzekering ben je bij de meeste maatschappijen gedekt bij een ernstige ziekte of overlijden van 1e, 2e en 3e graad* familielid. Ook als het geen familie betreft, kan je annuleren bij overlijden of levensgevaar van een voor jouw dierbaar persoon. In dat geval moet die persoon wel bekend zijn bij jouw reisverzekeraar.

Zorgplicht

De zorgplicht voor een familielid kan ook onder de dekking vallen. Je kunt dan een reis annuleren, indien een familielid* plotseling medische zorg nodig heeft door ziekte of ongeval.

Uiteraard kunnen dekkingen en voorwaarden per reisverzekeraar verschillen. Informeer bij je reisverzekeraar of let daar op voordat je een annuleringsverzekering afsluit.

  • *Familieleden 1e graad: partner, (schoon)ouders, (schoon)kinderen, evenals pleeg- en/of stiefouders en -kinderen.
  • Familieleden 2e graad: broers, zwagers, (schoon)zusters, pleeg- en/of stiefbroers en – zusters, grootouders en kleinkinderen.
  • Familieleden 3e graad: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,9% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739