vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bagage vermist of vertraagd? Je reisverzekering biedt een oplossing

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Het zal je maar gebeuren: je komt aan op de luchthaven van je vakantiebestemming, maar je koffer is nergens te vinden.

Steeds meer mensen reizen daarom uitsluitend nog met handbagage, om er zeker van te zijn dat de bagage op de plaats van bestemming aankomt. Maar de toelatingsvoorwaarden voor handbagage variëren per luchtvaartmaatschappij, waardoor het de passagier niet gemakkelijk wordt gemaakt.

Uit cijfers van de Europese Commissie blijkt dat er wereldwijd dagelijks 90.000 stuks bagage verloren raken op luchthavens. Maar liefst 10.000 stuks daarvan raken zoek in Europa.

Feiten en cijfers: meeste bagage raakt zoek bij overstap

Bagage vermist of vertraagd? Je reisverzekering biedt een oplossing
Bagage vermist of vertraagd? Je reisverzekering biedt een oplossing

Wanneer we de cijfers op een rijtje zetten, blijkt de omvang van dit probleem:

  • Er raken miljoenen stuks bagage kwijt.
  • Bijna de helft van de vermissingen komen voor, bij reizen waarbij een overstap moet worden gemaakt.
  • Vijftien procent van de vermiste bagage wordt niet binnen 48 uur teruggevonden.
  • Eén op de 3.000 stuks wordt nooit meer teruggevonden.

Bagage zoek of vertraagd: Property Irregularity Report

Is je bagage niet meegekomen met je vlucht? Neem dan direct contact op met een vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij waar je mee gevlogen hebt. Op iedere luchthaven is er een loket voor zoekgeraakte of vertraagde bagage.

Bij aangifte van vermissing moet je bij de luchtvaartmaatschappij altijd vragen om een P.I.R. (Property Irregularity Report). Laat je niet zomaar even wegsturen met de melding “claim maar bij je reisverzekering”. De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor je bagage en aansprakelijk bij vermissing en vertraging.

Na het opstellen van een ‘Property Irregularity Report’ gaat de luchtvaartmaatschappij zoeken naar je bagage in het systeem dat ‘World Tracer’ heet. Het komt regelmatig voor dat bagage in een verkeerd vliegtuig is geladen. Het ‘World Tracer’ systeem wordt wereldwijd door bijna alle luchtvaartmaatschappijen gebruikt. Het kan de vermiste bagage in veel gevallen lokaliseren. Zodra je bagage gevonden is, zal de koffer of tas worden afgeleverd bij je accommodatie of een ander adres dat je hebt opgegeven.

Bagagedekking reisverzekering, vergoeding bij vermissing of vertraging

In geval van vermissing of vertraging van je bagage kan je een beroep doen op je reisverzekering. In veel gevallen krijg je een vergoeding voor vervangende kleding en toiletartikelen. De vertraging moet dan minimaal 24 uur bedragen.
Daarnaast ben je verzekerd tegen schade aan je bagage indien die vooruit- of nagezonden wordt. Mocht je bagage definitief vermist blijven, dan kan de vergoeding oplopen tot enkele duizenden euro’s. Dit is afhankelijk van de dekking van je reisverzekering.

Reisverzekering nodig? Sluit hem nu af!

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten? Dat kan voordelig en het is snel geregeld. De premies voor een basisdekking bedragen, per persoon per dag en zijn inclusief een bagagedekking. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of de bagagedekking ? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 10 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739