vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond: Pas op bij vakantiebundels mobiel internet

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Consumenten moeten goed opletten bij het afsluiten van vakantiebundels bij hun telecomprovider. Bij sommige vakantiebundels wordt de EU-datalimiet automatisch uitgeschakeld en voor andere bundels blijven consumenten maandelijks betalen gedurende de looptijd van het abonnement.

Dit constateert de Consumentenbond in de Digitaalgids van juli/augustus.

Consumenten kunnen ‘Internet Europa’ van T-Mobile en het ‘Vodafone Op Reis’ pakket niet uitzetten na hun vakantie en blijven er een maandelijks bedrag van rond de € 15 voor betalen bovenop hun reguliere abonnement.* Bij de bundels van KPN en Hi zit een ander addertje onder het gras: wie eenmaal toestemming heeft gegeven voor het bijkopen van een bundel van 100MB betaalt daarna automatisch voor nieuwe bundels van 100MB als de oude op zijn.

Kroatië en Turkije duur

Per 1 juli 2012 zijn de tarieven voor mobiel internet binnen de Europese Unie verlaagd en deze dalen stapsgewijs verder tot 2014. Bovendien geldt de datalimiet van € 59,50 nu ook voor landen buiten de EU. Daar zijn de tarieven echter niet aan banden gelegd waardoor de datalimiet sneller wordt bereikt. Voor consumenten die geen vakantiebundel afsluiten en naar populaire vakantielanden als Kroatië en Turkije vertrekken, is het goed te weten dat providers in deze landen veelal tot €10 per MB rekenen.

Consumenten die na hun vakantie geconfronteerd worden met een onverwacht hoge rekening voor mobiel bellen of internetten in het buitenland, kunnen dit laten weten op de actiesite #Telecomplex.

Tips voor het voorkomen van hoge rekeningen zijn te lezen op de website van de Consumentenbond.

*Update juli 2012

De bovengenoemde T-Mobile en Vodafone pakketten zijn vooral geschikt voor mensen die regelmatig naar het buitenland gaan. Voor consumenten die een bundel willen voor alleen de duur van hun vakantie zijn er bij Vodafone bundels waarbij betaald wordt per gebruikte dag. Bij T-Mobile kunnen consumenten kiezen voor een dag- of weekpas voor mobiel internet in het buitenland.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739