vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Dalende hotelprijzen populaire vakantiebestemmingen, gunstig voor reizigers

Dalende hotelprijzen populaire vakantiebestemmingen, gunstig voor reizigers

Komende zomer zijn bijna 8 miljoen Nederlanders van plan om op vakantie te gaan naar het buitenland. Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken, zo bleek onlangs uit onderzoek van NBTC-NIPO.

Middellandse zee

Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders naar badplaatsen rond de Middellandse Zee om te genieten van een zonzekere zomervakantie. Afgelopen zomer werd het zuiden van Europa hard getroffen door de eurocrisis. Dit leidde tot dalende hotelprijzen en een stroom aan aanbiedingen in aantrekkelijke vakantiebestemmingen.

In 2012 daalde de hotelprijs in de Portugese badplaats Albufeira met 7 procent naar gemiddeld € 77 per overnachting. In het Spaanse Marbella betaalden reizigers na een daling van 6 procent € 113 per overnachting, hotelprijzen in Alicante zakte met 5 procent naar € 69. In de Turkse strandbestemming Antalya daalde de hotelprijs met 5 procent naar € 87.

Het afgelopen jaar kende het Italiaanse Amalfi de sterkste hotelprijsdaling ter wereld. Op het eiland voor de kust van Napels betaalden reizigers gemiddeld € 138 per overnachting, dat is 11 procent minder dan in 2011.


Reisverzekeringblog.nl tip: Moet je jouw zomervakantie nog boeken ? Vergeet dan niet om een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je werkeloos worden of plotseling niet op vakantie kunnen door een vervelende omstandigheid, dan ontvang je de reissom terug.


Hotels verre bestemmingen

Ook vakantiegangers die deze zomer een verre bestemming op het oog hebben doen er goed aan om prijsbewust te zoeken. Op eilandengroep Langkawi (€ 125) in Maleisië daalde de gemiddelde hotelprijs met 10 procent. De gemiddelde kamerprijs in de Indiase kustplaats Goa (€ 69) zakte met 7 procent en een hotelovernachting in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh (€ 43) werd 6 procent goedkoper. In de Vietnamese trekpleister Ho Chi Minhstad (€ 60) en in Doha (€ 138) daalden de hotelprijzen met 4 procent.

Hotelprijzen Europese steden

Reizigers kunnen ook in populaire Europese steden profiteren van de dalende hotelprijzen. In Athene (€ 76) en Dubrovnik (€ 113) zakte de gemiddelde kamerprijs met 7 procent en in Lissabon (€ 73) met 6 procent. Hotelkamers in Genève (€ 179) en Madrid (€ 79) werden 5 procent goedkoper in 2012.

Bron: Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739