vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kortlopende reisverzekering Europeesche

Kortlopende reisverzekering Europeesche

Kortlopende reisverzekering Europeesche

Ben je op zoek naar een kortlopende reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen? Dan ben je hier op het juiste adres.

Deze eenmalige verzekering vergoedt schade als je op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal of een ongeval. De kortlopende reisverzekering geldt voor de duur van de reis.

Je kan de kortlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, jouw partner en/of kinderen. Of voor andere reisgenoten met wie je op reis gaat.

Je hebt al een kortlopende reisverzekering van de Europeesche voor slechts € 0,92 per dag, je bent dan in heel Europa verzekerd. Je kan de verzekering aanvullen met extra keuzedekkingen. Zoals:

 • Bagage – met de dekking ‘bagage’ ben je verzekerd tegen schade die is ontstaan door diefstal, beschadiging of verlies van jouw bagage of reisdocumenten. Je kiest zelf de hoogte van de maximale vergoeding. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de gekozen dekking.
 • Geneeskundige kosten – met de dekking ‘Geneeskundige kosten’ ben je verzekerd voor de kosten van een spoedeisende en onverwachte, noodzakelijke medische behandeling, aanvullend op je zorgverzekering. Het is noodzakelijk dat je een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.
 • Bijzondere sporten – het beoefenen van reguliere sporten op reis is verzekerd. Voor skiën en snowboarden is een aanvullende dekking nodig. Met deze dekking heb je een ‘upgrade’ van jouw andere dekkingen. Zodat de dekkingen die je hebt afgesloten – zoals Medische kosten, Bagage en Ongevallen – ook van toepassing zijn.

Meer uitbreidingen zijn mogelijk, maak een premieberekening of lees verder.

Wat is ver­ze­kerd?

Je krijgt altijd hulp voor personen als jij of een andere verzekerde hulp nodig heeft door ziekte, een ongeluk of overlijden van jezelf, je reisgenoot of directe familie. Deze hulp wordt verzorgt via de Europeesche Hulplijn.

Waar ben je verzekerd?

Je kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd, afhankelijk van je reisbestemming. De dekking Europa geldt ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. In Nederland ben je alleen verzekerd bij minimaal één betaalde overnachting.

De dekking Europa geeft dekking in het werelddeel dat oostelijk tot aan de Oeral en de Kaukasus loopt inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de dekking Europa ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Kies je voor wereld, dan ben je overal ter wereld verzekerd.

Goed verzekerd op reis met de kortlopende reisverzekering

Je kunt hier online, zelfs vlak voor je vertrek, een reisverzekering afsluiten. Bereken eerst zelf de premie en sluit de reisverzekering van de Europeesche af. De polis ontvang je direct per e-mail. Snel en voordelig. De reisverzekeringen van de Europeesche zijn volledig, maar ook voordelig. Zo heb je al een reisverzekering met basisdekking voor slechts:

 • Europa: € 0,92
 • Wereld: € 1,62

Premies per persoon per dag, exclusief assurantiebelasting en poliskosten. Eventuele kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd!

Wat is er verzekerd?

Je stelt jouw Kortlopende Reisverzekering zelf samen. Je kiest voor Europadekking of Werelddekking. Vervolgens kan je kiezen uit Basis, Uitgebreid of Optimaal.

Basis
Met de Basis-reisverzekering ben je standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kan je uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. Voor de aanvullende dekkingen die je kiest, betaal je een lage premie.

Uitgebreid
Met de Uitgebreid-reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die je zelf kiest — zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijg je een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Optimaal
Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt jouw bagage zoek, dan vergoedt de Europeesche de nieuwwaarde van je bagage wanneer jouw spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Dekkingsoverzicht Basis Uitgebreid Optimaal
Personenhulp kostprijs kostprijs kostprijs
Bagage € 1.000,- € 3.000,- € 5.000,-
Geld € 500,- € 500,- € 500,-
Geneeskundige kosten NL € 500,- € 1.000,- € 1.000,-
Geneeskundige kosten wereld kostprijs kostprijs kostprijs
Tandheelkundig € 250,- € 350,- € 500,-
Reis Rechtsbijstand kostprijs* kostprijs* kostprijs*
Ongevallen
Overlijden € 12.500,- € 25.000,- € 25.000,-
Blijvende invaliditeit € 35.000,- € 75.000,- € 75.000,-
Skiën en snowboarden zie voorwaarden zie voorwaarden zie voorwaarden
Pechhulp vervoermiddel kostprijs kostprijs kostprijs
Extra sportuitrusting € 2.500,- € 2.500,- € 2.500,-

*Dit gaat om Reis Rechtsbijstand binnen Europa. Buiten Europa vergoeden wij maximaal €25.000,- per gebeurtenis.

Basisdekking reisverzekering

Met de basisdekking ben je goed verzekerd tijdens jouw vakantie of zakenreis. Je bent verzekerd voor:

Personenhulpverlening

 • De Europeesche verleent hulp bij ziekte, ongevallen of overlijden van jezelf of een andere verzekerde;
 • het toezenden van medicijnen, kunst- en hulpmiddelen;
 • het overmaken van geld in noodgevallen.

Telefoonkosten
Je bent verzekerd voor telefoongesprekken die je hebt met de Europeesche Hulplijn en andere telefoongesprekken die te maken hebben met een gebeurtenis.

Buitengewone kosten

 • Je bent verzekerd voor schade die je lijdt door overlijden, ziekte of een ongeval van u of een meereizende verzekerde.
 • Door een onvoorzien langer verblijf in het buitenland.
 • Voor het bijwonen van een begrafenis of crematie van een niet meereizende huisgenoot of familieleden in de 1e of 2e graad.
 • Voor jouw terugkeer naar Nederland voor ernstige ziekte of ernstige verwonding door ongeval van een niet meereizende huisgenoot of familieleden in de 1e of 2e graad.
 • Als je opgespoord, gered of geborgen moet worden.

Bagage en reisdocumenten
Je bent verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van bagage en reisdocumenten (let op: je bent niet verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld, tenzij je de dekking ‘Geld’ heeft meeverzekerd).

Schade vakantieverblijf
Je bent verzekerd voor schade die je heeft veroorzaakt aan jouw vakantieverblijf.

Uitbreiding Geneeskundige kosten

Met deze uitbreiding krijg je de kosten voor een medisch noodzakelijke behandeling in het buitenland vergoed. Dit doet de Europeesche voor zover deze kosten niet vergoed worden door jouw zorgverzekeraar. Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis, is het noodzakelijk dat de behandeling niet kan worden uitgesteld tot je terug bent in Nederland. Ook kan je via de Europeesche Hulplijn direct verwezen worden naar artsen en ziekenhuizen in de buurt van jouw vakantiebestemming.

Uitbreiding ongevallen

Met deze dekking ben je verzekerd als je overlijdt of blijvend invalide wordt als gevolg van een ongeval tijdens de reis. Het overlijden of de blijvende invaliditeit moet direct en alleen het gevolg zijn van een ongeval.

Uitbreiding (Winter)sport

Ga je sporten tijdens je vakantie, bijvoorbeeld wintersport? Dan is het belangrijk om de extra risico’s die je loopt mee te verzekeren. Met deze dekking ben je verzekerd tijdens de beoefening van: wintersport; bergsport; luchtsport (zoals parachutespringen, ballonvaren, zweefvliegen, parapente, sport-, ultralight- en microlightvliegen); watersport (zoals rafting, canyoning flottage, hydrospeed, skyboot, wildwaterkanoën en wedstrijdzeilen op zee); overige sporten.

Uitbreiding rechtsbijstand

Met deze dekking ben je verzekerd voor rechtsbijstand bij:

 • Juridische meningsverschillen – deze moeten verband houden met een onder de reisverzekering verzekerde reis die je hebt afgelegd of nog gaat afleggen.
 • Verhaalsbijstand – als een ander aan jou persoonlijk of aan jouw spullen, schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. DAS gaat dan de schade voor je verhalen op die ander.
 • Strafbijstand – in een tegen jou aangespannen strafzaak (maar niet als je opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet hebt overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften heeft gehouden).
 • Contractbijstand – als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die je in rechtstreeks verband met de reis hebt gesloten en er is sprake van een financieel belang van minimaal € 125,-.
 • Waarborgsom – voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor jouw vrijlating, voor de teruggave van jouw spullen, of om een beslag op jouw spullen op te heffen.

Uitbreiding Geld

Met deze dekking ben je verzekerd voor schade door diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens jouw vakantie.

Uitbreiding Hulp & huur vervoermiddel

Met deze dekking heb je recht op hulp wanneer jouw vervoermiddel, of de bestuurder, uitvalt. Dit geldt voor personenauto’s, campers, motoren en scooters. Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uit en is het niet mogelijk om het vervoermiddel binnen twee werkdagen te kunnen gebruiken? Dan kan je een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren.

Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum. Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland.

Uitbreiding extra sportuitrusting

Met deze dekking verzeker je jouw complete sportuitrusting. Je krijgt voor je sportuitrusting, per verzekerde, maximaal € 2.500,- vergoed. Dit bedrag komt bovenop het verzekerd bedrag voor bagage. De sportuitrusting en toebehoren van de volgende sporten zijn verzekerd:

 • racket- en balsport;
 • wintersport;
 • wandel-, berg- en klimsport;
 • duiksport;
 • golfsport;
 • ruitersport;
 • vecht- en verdedigingsport;
 • hand- en kruisboog;
 • in-line-skate en skeeler;
 • surf/zeilplank/kano;
 • fiets.

De sportuitrusting moet voor eigen gebruik zijn meegenomen, tijdens de reis zijn gekocht of tijdens de geldigheidsduur van de verzekering vooruit- of nagestuurd zijn.

Europeesche verzekeringen

Bij de Europeesche ben je verzekerd van kwaliteit en een efficiënte dienstverlening. De verzekerde staat centraal. Alle voordelen van de Europeesche op een rijtje:

 • Gespecialiseerd in het verzekeren van vrije tijd.
 • Vernieuwende verzekeringen en goede kwaliteit.
 • Goede bereikbaarheid, ook telefonisch.
 • Europeesche Hulplijn is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.
 • Hulpverlening door de alarmcentrale van SOS International.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen van de Europeesche of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739