vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Herfstvakantie: Voorkom wagenziekte – Allianz Global Assistance geeft tips

Wagenziekte

Herfstvakantie: Voorkom wagenziekte – Allianz Global Assistance geeft tips

De herfstvakantie is gestart en dat betekent dat veel gezinnen er weer op uittrekken. Sommige gaan met de auto zelfs de grens over om vakantie te vieren. Helaas komt het nog vaak voor dat de inzittenden tijdens de rit last krijgen van wagenziekte. Vooral bij kinderen in de leeftijd van 3-12 jaar oud komt het dikwijls voor dat ze misselijk worden gedurende een lange autorit.

Oorzaken en symptomen

Wagenziekte en andere reisziekte is een bewegingsziekte, ook wel bekend als luchtziekte of zeeziekte. De oorzaak heeft vaak te maken met het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan kan ontregeld raken omdat de ogen veel beweging signaleren terwijl het lichaam niet meebeweegt. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, of een algemeen onbehagen gevoel. In extremere gevallen gaat het ook gepaard met koude transpiratie en veel braken.

Tips van Allianz Global Assistance:

  • Probeer de dag voor vertrek zoveel mogelijk te ontspannen, genoeg rust te nemen en licht te eten.
  • Bepaalde voedingsmiddelen kunnen zwaar op de maag liggen. Vermijd het eten van vette etenswaren, koolzuurhoudende dranken en melk.
  • Medicijnen tegen wagenziekte moeten een halfuur voor vertrek ingenomen worden.
  • Ben je de autobestuurder tijdens de reis, controleer dan vooraf de bijwerkingen van eventuele medicijnen. Sommige medicijnen kunnen slaperigheid veroorzaken. Raadpleeg vooraf je arts of apotheker voor goede alternatieven.
  • Draag op de dag van vertrek Uitgebreidabele kleding.
  • Indien mogelijk, zorg dat je tussen andere mensen in zit of nestel je tussen tassen en kussens om veel bewegen te voorkomen.
  • Drink gedurende de reis voldoende water om uitdroging te voorkomen.
  • Kijk naar buiten en zoek een rustig punt waar je de aandacht op kunt vestigen om misselijkheid te voorkomen.
  • Niet lezen, gamen of gebruik maken van de mobiele telefoon, dit werkt misselijkheid in de hand.
  • Wanneer je per boot of vliegtuig reist, probeer dan altijd in het midden zodat er minder beweging is.
  • Zorg dat je voldoende frisse lucht krijgt, stop onderweg om te luchten en probeer, indien mogelijk, tijdens de reis zoveel mogelijk te slapen.

Algemeen advies: Het sluiten van de ogen is een goede manier om misselijkheid tegen te gaan. Het is ook belangrijk om tijdens de reis zo ontspannen mogelijk te zijn en stressvolle situaties te vermijden.


Reisverzekeringblog.nl tip: Ga je tijdens de herfstvakantie naar het buitenland? Vergeet dan niet om een Allianz Global Assistance reisverzekering af te sluiten, eventueel met Automobilistenhulpverzekering. Deze dekking voor automobilisten biedt een oplossing bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. Bereken de premie of sluit af: kortlopende reisverzekering »


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739