vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Hotel Club Sandwich Index als indicator voor prijsniveau steden

hotelovernachtingGenève heeft Parijs overtroffen als de duurste stad ter wereld om een clubsandwich te bestellen, zo blijkt uit onderzoek van Hotels.com.

In Genève kost een clubsandwich gemiddeld € 23,35. Hotels.com biedt vakantiegangers met de Club Sandwich Index (CSI) een indicatie van de prijzen op hun bestemmingen, door het klassieke broodje kip, spek, ei, sla en mayonaise in te zetten als graadmeter voor betaalbaarheid.

Hotels

De gemiddelde CSI-prijs per land is berekend op basis van de daadwerkelijk door hotelgasten betaalde bedragen voor een clubsandwich in dertig hotels, gevestigd in hoofdsteden en vooraanstaande toeristensteden. Wereldwijd zijn de prijzen onderzocht in 840 drie-, vier- en vijfsterrenhotels.

De tweede editie van de index toont niet alleen de wereldwijde ontwikkeling van de prijs van een clubsandwich, maar ook het effect van schommelende wisselkoersen. Reizigers zullen tevreden constateren dat de prijzen op veel plaatsen zijn gedaald. Hoewel Genève alle andere bestemmingen overtreft met een gemiddelde prijs van € 23,35, daalde de prijs van de duurste clubsandwich ten opzichte van vorig jaar, toen Parijs de lijst aanvoerde met € 25,13.

In Genève lopen de prijzen van een eenvoudige ‘club’ uiteen van een uitzonderlijke € 39,78 in een vijfsterrenhotel tot een meer acceptabele € 12,87 in een driesterrenhotel. Parijs, befaamd culinair hotspot en vorig jaar nog lijstaanvoerder, zakte naar plaats twee met een gemiddelde prijs van € 21,05. De Franse hoofdstad wordt op korte afstand gevolgd door Oslo, dat zijn derde plaats behield met een gemiddelde prijs van € 20,48.

Amsterdam

Amsterdam is terug te vinden op plaats vijftien. Hotelgasten betalen er gemiddeld € 12,82 voor een clubsandwich. Berlijn is met een gemiddelde prijs van € 12,25 net iets voordeliger dan Amsterdam.

De Indiase hoofdstad New Delhi blijft met een gemiddelde prijs van slechts € 7,00 de goedkoopste bestemming om een clubsandwich te bestellen. Ook andere populaire vakantiebestemmingen blijven relatief voordelig, onder meer Madrid (€ 11,36), Rio de Janeiro ( €11,08) en Bangkok (€ 9,08).

“De clubsandwich is verkrijgbaar in hotels over de hele wereld”, zegt Alison Couper van Hotels.com. “Het is een perfecte graadmeter voor kosten, die toeristen helpt bij het in kaart brengen van dagelijkse uitgaven aan eenvoudige zaken als eten en drinken. De prijsverschillen tussen dit jaar en vorig jaar zijn onderhevig aan verschillende factoren, zoals veranderingen van lokale voedselprijzen en wisselkoersschommelingen. Het mooie van de CSI is dat we reizigers met een simpele prijsvergelijking kunnen laten zien wat hun geld waard is in verschillende landen.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739