vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

LCR: Meldingen van West-Nijlvirus en Malaria in Griekenland

Er zijn zes gevallen van West-Nijlvirus gemeld in Griekenland, waarvan 2 inmiddels bevestigd. De meldingen zijn afkomstig uit de regio Attiki, in de voorstad van Athene.

In 2010 en 2011 is er ook melding gemaakt van West-Nijl virus in Griekenland. Ook waren er de afgelopen jaren lokale uitbraken van Malaria in Griekenland.

Het risico voor de reiziger is laag. Reizigers wordt geadviseerd zich te beschermen tegen muggen. De Griekse overheid heeft maatregelen getroffen en werkt intensief samen met internationale experts op het gebied van muggenbestrijding.

Over het West-Nijlvirus

Het West Nile-virus wordt overgebracht door muggen. Het virus komt voor in Afrika, West-Azie, het Midden-Oosten en zuidoost Europa. Sinds 1999 heeft het virus zich ook in de Verenigde Staten en Canada verspreid.

Symptomen

Veroorzaakt bij de meeste mensen milde symptomen van koorts, hoofdpijn, spierpijn, huiduitslag en vergrote lymfeklieren. Bij minder dan een procent ontwikkelt zich een ernstige vorm van hersen(vlies)ontsteking. Bij minder dan een op de duizend patiënten verloopt de ziekte dodelijk

Maatregelen

Bescherm je tegen muggenbeten. Voor infectie met dit virus bestaat geen behandeling of vaccinatie.

Malaria

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die bij een muggenbeet het lichaam binnendringen. De parasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever en daarna in de rode bloedcellen.

De symptomen die bij malaria horen zijn meestal koude rillingen, gevolgd door koorts. Vaak voorafgegaan door een grieperig gevoel.

Malaria kan worden voorkomen door antimuggenmaatregelen te nemen en/of antimalariamiddelen te slikken. Er bestaat helaas geen vaccin tegen malaria.

LET OP! Bovenstaande informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen jouw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en je leeftijd welke vaccinaties en/of maatregelen voor jouw nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Dit is extra van belang als je zwanger bent, als je gezondheidsproblemen hebt, als je langer dan drie maanden wilt gaan reizen, of als je op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739