vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

LCR: Vaccinatie tegen polio aanbevolen voor reizigers naar Israël

Vaccinatie

LCR: Vaccinatie tegen polio aanbevolen voor reizigers naar Israël

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) schrijft op haar website dat reizigers naar Israel zich dienen te vaccineren tegen polio.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 3 juni 2013 bekend gemaakt dat in Israël voor het eerst sinds 2002 poliovirus in het rioolwater is geconstateerd. Het poliovirus type 1 (WPV1) werd tijdens een routinecontrole aangetroffen in het riool van de steden Rahat en Beer Sheba. Er zijn geen ziektegevallen van poliomyelitis gemeld. De kans is zeer gering dat het virus zich verder zal verspreiden.

DTP vaccin aanbevolen

Het risico voor de reiziger is klein. Wel adviseert het LCR vaccinatie tegen polio met het gecombineerde Difterie Tetanus Polio (DTP) vaccin voor alle reizigers vanaf 18 jaar die van plan zijn naar Israël te reizen en van wie de laatste poliovaccinatie langer dan 10 jaar geleden is gegeven.

Voor kinderen tot 18 jaar wordt geadviseerd na te gaan of de vaccinatiestatus volgens het Rijksvaccinatieprogranmma up-to-date is en indien nodig tot een inhaalschema over te gaan.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739