vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

LCR waarschuwt reizigers naar Midden-Oosten voor nieuw coronavirus

coronavirus

LCR waarschuwt reizigers naar Midden-Oosten voor nieuw coronavirus

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) waarschuwt reizigers uit en naar Midden-Oosten op te passen voor een nieuw en gevaarlijk coronavirus.

Er geldt echter geen aangepast reisadvies voor landen in het Midden-Oosten. Wel dienen reizigers contact met dieren en dierlijke afvalproducten te vermijden, zo schrijft het LCR op haar website.

Nieuw coronavirus (nCoV)

In september 2012 is een nieuw type coronavirus ontdekt. Op 16 mei 2013 zijn er wereldwijd 40 patiënten met een bevestigde besmetting van het nieuwe coronavirus (nCoV) gemeld. Op dit moment zijn 20 patiënten overleden. In bijna alle gevallen is de infectie opgelopen en vastgesteld in het Midden-Oosten (Saoedi-Arabië, Qatar en Jordanië).

Daarnaast is de besmetting met het nieuwe coronavirus (nCoV) bij patiënten uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Duitsland vastgesteld. De bron van besmetting van deze patiënten ligt echter in het Midden-Oosten.

Risico op infectie klein

Het nieuwe coronavirus (nCoV) lijkt niet gemakkelijk van mens tot mens overdraagbaar. Tot nu toe hebben zich enkele mens-op-mensbesmettingen voorgedaan (Verenigd Koninkrijk (2), Frankrijk (1) en Saoedi-Arabië (2)). Er was steeds sprake van nauw contact met de patiënt waarbij het virus was vastgesteld. Ondanks aanwijzingen dat het virus van mens-op-mens overdraagbaar is, blijft het risico op infectie met het nieuwe coronavirus (nCoV) heel klein.

Voor meer informatie over het coronavirus kan je hier klikken.

Advies voor reizigers

Er geldt geen aangepast reisadvies voor landen waar het coronavirus is gemeld. Het risico voor de reiziger is heel klein (WHO/ECDC). Omdat de bron van infectie nog onbekend is (maar mogelijk van dieren afkomstig), dienen reizigers algemene hygiene maatregelen in acht te nemen en contact met dieren en dierlijke afvalproducten te vermijden.

Tip van Reisverzekeringblog.nl: Ga je op reis naar het Midden-Oosten? Sluit dan altijd een reisverzekering af, bij voorkeur met dekking voor medische kosten. 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739