vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Londen meest geboekte hotelbestemming door Nederlanders

Londen was het afgelopen jaar de best bezochte buitenlandse hotelbestemming door Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingswebsite Hotels.com. Parijs volgt op plaats twee, voor New York.

De lijst met de twintig populairste bestemmingen in het buitenland werd in 2011 nog aangevoerd door New York. Het afgelopen jaar werd de stad voorbijgestreefd door zowel Londen als Parijs, waar Nederlandse reizigers een groter aantal hotelovernachtingen boekten.

Op de lijst waren twee nieuwkomers in 2012. Dubai kwam binnen op plaats zeventien en Istanbul veroverde de voorlaatste plek. De Scandinavische steden Kopenhagen en Stockholm verdwenen daardoor uit de top van de lijst.

Antwerpen was de snelste stijger. De Belgische stad klom acht plekken, naar de negende positie. Praag en Milaan verloren enigszins en zakten beide drie posities, naar respectievelijk plaats dertien en plaats zestien.

Zeven bestemmingen behielden hun topnotering in de lijst, waaronder Berlijn, Las Vegas, Rome, Barcelona en San Francisco op de plaatsen vier tot en met acht.

De best bezochte buitenlandse bestemmingen door Nederlandse reizigers in 2012 (volgens Hotels.com):

 1. Londen
 2. Parijs
 3. New York
 4. Berlijn
 5. Las Vegas
 6. Rome
 7. Barcelona
 8. San Francisco
 9. Antwerpen
 10. Los Angeles
 11. Orlando
 12. Miami
 13. Praag
 14. Brussel
 15. Madrid
 16. Milaan
 17. Dubai
 18. Boedapest
 19. Istanbul
 20. Keulen

De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt op de website van Hotels.com in bijna 200.000 hotels over de hele wereld.

Reisverzekeringblog tip: Ga je regelmatig op stedentrip, bijvoorbeeld naar Londen of Parijs? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Handig en voordeliger dan en kortlopende reisverzekering!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739