vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders zuinig bij boeken hotelkamer buitenland

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Op Singaporezen en Mexicanen na, geven Nederlanders in het buitenland het minste geld uit aan een hotelkamer.

Dat blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com. Nederlandse reizigers betaalden voor een hotelkamer in het buitenland gemiddeld 101 euro per nacht in 2011. Wereldwijd bleken Mexicanen met afstand het zuinigst. Zij betaalden voor een hotelkamer in het buitenland gemiddeld 82 euro per nacht. Daarna volgen de Singaporese reizigers met gemiddeld 100 euro per kamer per nacht.

Japanners geven het meeste uit

Japanse reizigers geven het meeste uit aan een nachtje in het buitenland, zij betaalden gemiddeld 133 euro per nacht, op de voet gevolgd door de Zwitsers met 127 euro per nacht en de Australische reiziger (124 euro).

Hotelkamers in eigen land

Als het gaat om hotelovernachtingen binnen de eigen landsgrenzen spendeerden reizigers uit Zwitserland het meest, namelijk 157 euro per kamer per nacht. Ook Noren (139 euro) en Singaporezen (136 euro) besteedden relatief veel geld per binnenlandse hotelovernachting.

Van alle onderzochte nationaliteiten spendeerden Indiërs het minst aan hotelovernachtingen in eigen land, namelijk 64 euro per nacht. Van alle Europese reizigers gaven Portugezen het minst uit per binnenlandse hotelovernachting (75 euro).

//
//

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739