vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reis- en annuleringsverzekeringen Unigarant: Vragen en antwoorden over Orkaan Sandy

Orkaan Sandy

De orkaan Sandy is op weg naar de Verenigde Staten en zal binnenkort het Amerikaanse vasteland bereiken. Ongeveer 50 miljoen mensen, waaronder Nederlandse reizigers, krijgen te maken met de tropische storm.

Reisverzekeraar Unigarant, heeft vragen en antwoorden over de orkaan Sandy, voor haar verzekerden op een rijtje gezet.

Annuleringsverzekering

Ik ga op reis naar New York en mijn vlucht is gecanceld. Morgen gaat mijn vlucht wel. Waar heb ik recht op?
Op basis van uw annuleringsverzekering kunt u een claim neerleggen voor uw niet genoten dagen met een maximum van drie dagen.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Wat moet ik nu doen en waar heb ik recht op?
U kunt de reis annuleren. De annuleringskosten hiervan vallen onder de dekking van uw annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Nu kan ik elders wel terecht voor dezelfde periode maar voor € 300,- duurder. Kan ik deze kosten verhalen op mijn annuleringsverzekering?
Als hiermee een volledige annulering voorkomen kan worden, zijn deze kosten verzekerd. U ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Ik wil mijn vakantie naar de oostkust van de Verenigde Staten (USA) annuleren of afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten zijn alleen verzekerd, indien u een vakantie heeft geboekt in het getroffen gebied. Alleen de annuleringskosten van het geboekte arrangement zijn verzekerd. Extra kosten vallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Ik heb een rondreis geboekt waarbij één van de bestemmingen het getroffen gebied aan de oostkust van de Verenigde Staten (USA) betreft. Mag ik de gehele reis annuleren?
Ja, dat is verzekerd. In dit deel van Verenigde Staten is er dusdanige schade aan de gereserveerde accommodatie, dat deze niet meer voor verblijf geschikt is.

Clausule Samengestelde Reis

Ik heb een complete reis samengesteld, waarbij een deel van de reis door het getroffen gebied gaat. Kan ik de reis annuleren?
Ja, dat kan. Het volgende is verzekerd: de kosten van de annulering van het arrangement, als gevolg van het onvoorzien uitvallen van één van de onderdelen van de samengestelde reis. Dit kan alleen als de reis niet gemaakt kan worden omdat de verhuurder en/of reisorganisatie deze kosten niet vergoedt en er niet voor vervanging kan worden gezorgd.

Reisverzekering

Ik moet door de orkaan Sandy langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

Door de orkaan Sandy ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
De reisverzekering vergoedt deze schade tot de maximale dekking genoemd in de van toepassing zijnde voorwaarden. Er moet wel een dekking voor bagage gekozen zijn.

Ik heb door de overstroming extra kosten moeten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Op basis van uw verzekering heeft u recht op vergoeding van extra verblijfskosten, extra kosten voor vervoer en telefoonkosten. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden bedraagt € 150,-. De vergoeding voor verblijfskosten is € 75,- per persoon per dag, met een maximum van € 600,- per reisgezelschap.

Ik kan niet meer in mijn huisje/appartement/hotel door de orkaan Sandy. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Als u al op vakantie was in het getroffen gebied, kunt u een vergoeding krijgen voor de kosten voor een vervangend verblijf. De maximale vergoeding is gelijk aan de vergoeding voor de extra verblijfskosten. Indien u nog op vakantie moest gaan, zijn deze kosten niet verzekerd.

Omboekgarantieverzekering

Ik heb een reis geboekt naar het getroffen gebied, maar wil deze reis graag omboeken naar een andere bestemming. Is dit mogelijk?
Ja, dat is mogelijk. Daarbij geldt wel dat de nieuwe bestemming niet binnen een straal van 100 kilometer ligt ten opzichte van de oorspronkelijke bestemming.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739