vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Filipijnen aangepast in verband met gevolgen Typhoon Haiyan

Reisadvies Filipijnen aangepast in verband met gevolgen Typhoon Haiyan

Het ministerie van buitenlandse zaken ontraadt reizigers naar de gebieden te reizen op de Filipijnen die getroffen zijn door de Typhoon Haiyan.

Op 8 november 2013 zijn de Filipijnen getroffen door Typhoon Haiyan (lokaal genaamd Yolanda). Hierbij is een aanzienlijk aantal slachtoffers gevallen. De tyfoon heeft grote schade aangericht onder andere in de provincies Leyte en Oost Samar, Negros Occidental, noordelijk Cebu, Masbate en Iloilo, hoewel ook andere gebieden schade hebben opgelopen. Alle niet essentiële reizen naar de getroffen gebieden worden ontraden.

Reis- en communicatie-infrastructuur zijn ernstig verstoord. Het is moeilijk te reizen of contact met de getroffen gebieden te krijgen. Deze verstoring zal naar verwachting ten minste een aantal dagen aanhouden. In veel gebieden is op dit moment geen elektriciteit.

U wordt geadviseerd de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten wordt u aangeraden onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en – bij georganiseerde (toeristische) reizen – goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie kunt u vinden op de websites van Tropical Storm Risk en National Disaster Risk Reduction and Management Council.

Nederlanders, die tijdelijk of permanent in de Filipijnen verblijven, wordt aangeraden zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in Manilla waar u tevens aanvullende informatie inzake een verblijf in de Filipijnen kunt vinden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739