vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Turkije aangescherpt na terroristische aanslag luchthaven Istanbul

attatukr-airport

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren het reisadvies voor Turkije aangepast in verband met de recente aanslagen op de luchthaven in Istanbul.

Reizigers naar Turkije moeten extra voorzichtig zijn in het hele land. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Via het reisadvies, maar ook via de media. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Houd contact met uw reisorganisatie/luchtvaartmaatschappij.

Reis niet naar het grensgebied met Syrië en Irak. Reis niet naar de stad Diyarbakir. Maak daarbuiten alleen noodzakelijke reizen naar de grensprovincies met Syrië en Irak en de provincies in het zuidoosten van Turkije. Zie de rubriek ‘Onveilige gebieden’.

Er geldt voor het gehele land een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Dit komt door de opgelaaide strijd tegen de terroristische organisatie PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en de strijd tegen groepen als ISIS in Irak en Syrië.

Wees in het hele land voorzichtig, in het bijzonder in grote steden op drukke plaatsen. Overheidsgebouwen, politiebureaus, gebouwen van overige onderdelen van het Turkse veiligheidsapparaat, partijkantoren, politieke bijeenkomsten en demonstraties kunnen doelwitten zijn. Maar ook toeristen, toeristische attracties, metrostations, bushaltes, Europeanen en Europese objecten.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Bijvoorbeeld via de media. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Mijd politieke bijeenkomsten en demonstraties.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739