vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisadvies Turkije gewijzigd: Extra waakzaamheid betrachten

Het ministerie van Buitenlandse zaken, heeft gisteren het reisadvies voor Turkije aangescherpt in verband met de actualiteiten.

Reizigers wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten. Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten

Bij reizen in Turkije wordt, met het oog op de strijd van de overheid tegen de PKK, geadviseerd waakzaamheid te betrachten (zie rubrieken ‘Terrorisme’ en ‘Onveilige gebieden’).

In oktober 2011 heeft het Turkse parlement het mandaat van de regering om, indien zij dat nodig acht, grensoverschrijdende acties in het buurland Irak uit te voeren, wederom met een jaar verlengd. Dit geschiedde in het kader van de voortdurende strijd tegen de PKK naar aanleiding van terroristische aanslagen in vooral het zuidoosten van Turkije, waarbij voornamelijk militairen en politieagenten om het leven kwamen. Reizigers in Turkije dienen serieus rekening te houden met de mogelijkheid van terroristische aanslagen.

Terrorisme

Turkije deelt met de rest van de wereld de algemene dreiging van terrorisme. U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Er geldt voor het gehele land een verhoogd risico op terroristische aanslagen nu gebleken is dat de terroristische beweging PKK ook buiten het oosten van Turkije in stedelijke gebieden en toeristische centra aanslagen pleegt. Sinds medio 2011 neemt de regelmaat waarmee deze aanslagen plaatsvinden toe.

Reizigers wordt geadviseerd samenscholingen en demonstraties te mijden.

Zware criminaliteit

Er blijft een aanhoudende kans op gewelddadige incidenten in geheel Turkije en met name in de grote steden en toeristencentra.

Onveilige gebieden

Reizen naar de provincies in zuidoost Turkije is mogelijk, met uitzondering van het uiterste zuidoosten van Turkije waar militairen in de grensstreek met Irak een bufferzone hebben ingesteld. Het wordt aangeraden om extra waakzaam te zijn in deze regio en de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Zeker als er op het moment van reizen geen PKK staakt-het-vuren van kracht is. Sinds medio 2011 is het aantal confrontaties tussen het Turkse leger en de terroristische beweging PKK toegenomen, waarbij aan beide zijden gewonden en dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

De Turkse (militaire) politie voert in dit gebied (extra) identiteits- en verkeerscontroles uit. U wordt aangeraden nauwgezet de instructies op te volgen. Reizigers naar deze gebieden wordt dringend geadviseerd altijd een geldig reisdocument bij zich te hebben en zo veel mogelijk bij daglicht te reizen, vooral wanneer men de bebouwde kom verlaat.

Actuele reisadviezen Tukije

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen wanneer je naar Tukrije reist: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Er is één reactie

  1. Ook moet je erop letten dat je een visum in Nederland moet bestellen VOOR dat je naar Turkije gaat. Dit is recent veranderd en je kunt dus niet op locatie een visum verkrijgen. Je kunt een visum online bestellen bij de site van de Turkse regering, je moet hier wel een creditcard voor hebben. Wanneer je graag met iDeal wilt betalen kun je terecht op http://www.visumturkijeideal.nl/reisadvies-turkije/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *