vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering: Opsporings- en reddingsacties in het buitenland

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Een reisverzekering vergoedt meer dan je denkt, zoals opsporings- en reddingskosten in het buitenland.

Voor slechts een gering bedrag heb je al een reisverzekering voor je vakantie. Gaat er wat mis en moet je opgespoord of gered worden dan zijn de kosten voor de officiële hulpdiensten gedekt op je reisverzekering.

Reisverzekering: Opsporings- en reddingacties in het buitenland
Reisverzekering: Opsporings- en reddingacties in het buitenland

Redden, opsporen en bergen

Stel je gaat wandelen in Australië en je komt in een moerasgebied terecht. Of je loopt in de bergen van Oostenrijk, maar je bent hopeloos verdwaalt. Je gaat varen op de Middellandse Zee, je krijgt pech en dobbert hulpeloos rond. In dat geval worden er opsporings- en reddingsacties in gang gezet. In veel gevallen maakt men dan gebruik van een helikopter of vliegtuig. De kosten van de inzet van een reddingshelikopter bedragen al snel tussen de 4.000 – 6.000 euro per uur. Heb je geen reisverzekering dan mag je dat zelf ophoesten. Een rekening van bijvoorbeeld €15.000 is eerder regel dan uitzondering.

Reisverzekering dekt opsporings- en reddingacties in het buitenland

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor opsporings- en reddingacties in het buitenland. Deze kosten worden niet op andere verzekeringen gedekt.

SOS-kosten

De dekking voor opsporings- en reddingsacties in het buitenland valt onder de rubriek SOS-kosten. Dat zijn buitengewone of onvoorziene kosten. De Consumentenbond noemt dit het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering. Op de website van de Consumentenbond staat het volgende te lezen:

“Buitengewone of onvoorziene kosten is verreweg het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering. Het dekt bijvoorbeeld de kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Ook de kosten van hulpverlening door een alarmcentrale vallen eronder. Dit geldt ook voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte.

De kans op dit soort voorvallen is misschien niet groot, maar áls ze optreden, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Niet gek dus dat deze module bij alle verzekeraars in het standaardpakket zit”. 

Let goed op de dekking ‘Opsporings-, bergings – en reddingacties’

De Consumentenbond adviseert om goed naar deze dekking te kijken voordat je een reisverzekering afsluit. Want er zijn een paar verschillen. Opsporings-, bergings- en reddingsacties zijn bij de meeste reisverzekeraars bijvoorbeeld onbeperkt of tot een aanzienlijk bedrag gedekt, maar niet bij allemaal. Bij Allianz Global Assistance zijn de kosten van opsporings- en reddingsacties voor € 50.000 verzekerd op een kortlopende reisverzekering.

Wat kost een reisverzekering?

Bij Reisverzekeringblog, heb je de mogelijkheid om drie verschillende reisverzekeringen met Europa- of Werelddekking af te sluiten. Bij deze reisverzekeringen zijn de kosten voor opsporings- en reddingsacties in het buitenland gedekt. In de onderstaande tabel staan de premies:

Kinderen gratis

Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op een tijdelijke reisverzekering.

Maak een premieberekening en zie hoeveel een reisverzekering kost

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen over een reisverzekering?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739