vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekeringen speciaal voor gevaarlijke sporten

Reisverzekeringen voor gevaarlijke sporten

Reisverzekeringen voor gevaarlijke sporten

Ben jij een avontuurlijk type en ga je voor extreme en gevaarlijke sporten naar het buitenland in je vrije tijd? Dan is een goede kortlopende- of doorlopende reisverzekering wel noodzakelijk. Allianz Global Assistance heeft meerdere mogelijkheden en zelfs voor wedstrijdsport.

Ga je bijvoorbeeld parachutespringen, raften, abseilen, cliff jumpen of ultralight vliegen? Dan heb je een speciale reisverzekering nodig of een reisverzekering met een aanvullende dekking voor bijzondere sporten. Wij hebben daarvoor een aantal mogelijkheden:

  1. Ga je eenmalig sporten in Europa? Dan is de Adventure & Survival Verzekering het meest geschikt. Deze kortlopende reisverzekering heeft dekking voor aansprakelijkheid, sportongevallen en medische kosten en heb je al v.a. € 1,80 per persoon per dag. Let op: deze verzekering kan niet als je gaat wintersporten. Meer informatie en afsluiten: Adventure & Survival Verzekering »
  2. Ga je eenmalig sporten buiten Europa? Dan is de Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten en werelddekking de beste optie. Meer informatie of afsluiten: Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »
  3. Ga je regelmatig sporten in of buiten Europa, dan is Doorlopende Reisverzekering de beste keuze. Meer informatie: Doorlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »
  4. Ga je voor wedstrijdsport naar het buitenland? Denk daarbij aan een bijvoorbeeld een marathon, tenniswedstrijd, trainingskamp, hardloopwedstrijd, enz., lees dan hier meer informatie: Reisverzekering voor wedstrijdsport »

Verschil reisverzekering en Adventure & Survival

Het verschil tussen de gewone kortlopende- of doorlopende reisverzekering en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste een reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Deze dekkingen zijn niet standaard gedekt op de kortlopende- of doorlopende reisverzekering, maar is wel aan te raden als je outdoor activiteiten gaat ondernemen.

Sportuitrusting

Als je gaat sporten tijdens je vakantie, heb je misschien een dure sportuitrusting bij je. Die is over het algemeen niet standaard meeverzekerd op de reisverzekering. Tegen een kleine meerprijs kun je de dekking van je bagageverzekering uitbreiden. Of je sluit de speciale reisverzekering af voor avontuurlijke sporten tijdens je vakantie, de Adventure & Survival Verzekering. Deze speciale reisverzekering voor o.a. extreme sporten is voordeliger en geeft een beter dekking dan een normale reisverzekering met sportdekking. Zo is er een uitgebreide dekking voor jouw sportuitrusting, standaard een reisongevallendekking en zelfs een aansprakelijkheidsdekking.

Wintersport

Als je (ook) gaat wintersporten dan kan je geen Adventure & Survival Verzekering afsluiten. Je kan wel een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor bijzondere (winter)sporten afsluiten.

Wedstrijdsport

Je kan bij Allianz Global Assistance ook een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluiten met een premietoeslag voor deelname aan wedstrijdsport en/of trainingskampen. Je kan daarnaast ook sportongevallen en je kostbare sportuitrusting meeverzekeren. Dit is maatwerk dus neem contact met ons op voor een premie-opgave.

Gevaarlijke sporten verzekerd bij Allianz Global Assistance

Op de kortlopende- en doorlopende reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten, zijn de volgende gevaarlijke en/of extreme sporten verzekerd:

Abseilen Parachute Springen
Balletskiën Paragliding
Berg- En Rotsklimmen Parapente
Big Foot Paraskiën
Bobsleeën Rennfiggl
Bootskiën Rodeln
Bückelskiën Schansspringen
Bungee Jumping Skeleton
Canape-ing Ski Jöring
Canyoning Ski-Bob
Catcrawl Skibocken
Cave-Rafting Ski-Figuur Springen
Cliffjumping Skisafari
Cross Country Skiën Skispringen
Deltavliegen Skivliegen
Downhill-Biking Skiwal
Duo Buckelskiën Ski-Zeilen
Fern Ski Extreem Skyboot
Fernblättern Skysurfing
Flottage Sneeuwschoentochten
Fly By Wire Sneeuwsurfen
Formatiespringen Snorkelskiën
Freestyle Skiën Snowboarden Off Piste
Funboarden Snowscooter
Gästerennen Speedraces
Glaciospeologie Speleologie
Gletsjerskiën Surfski
Hanggliding Swingbo
Heli-Skiën Tandemspringen
Husky Tochten Telemarken
Hydrospeed Tiefschneeskiën
IJsduiken Tijgeren
IJshockey Tokkelen
IJsklimmen Tourskiën
IJswatervallen Beklimmen Ultra Light Vliegen
IJszeilen Wildwaterkanoën
Indoor Wandklimmen Yetiballing
Kite Surfing Zandskiën
Klettern Zeilvleugelvliegen
Mono-Skiën Zweefvliegen
Off-Piste Skiën

Ondanks de aandacht die wij besteden aan de content van deze website, is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. Uiteraard streven wij ernaar de gepubliceerde informatie zo volledig mogelijk te houden en correct weer te geven.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over reisverzekeringen voor gevaarlijke sporten? Bel: 055 540 04 08 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739