vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toeristen gestrand in Zuid-Thailand en reiswaarschuwing BuZa

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag In verband met hevige regenval en overstromingen heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een reiswaarschuwing afgegeven voor een aantal provincies in Zuid Thailand.

Het gaat om de provincies Chumphon, Trang, Surat Thani, Nakhon si Thammarat en Phatthalung. Ook in aangrenzende provincies met toeristische bestemmingen, waaronder Krabi, Phuket, Pangnga en Ranong, is sprake van zware regenval.

Reiswaarschuwing voor Zuid-Thailand

Sinds 26 maart 2011 zijn er zware overstromingen in het zuiden van Thailand. Hierdoor is er geen of slechts sporadisch vliegverkeer mogelijk van en naar Koh Samui. Ook de bootverbindingen tussen eilanden en de vaste wal zijn opgeschort. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt toeristen af om nu nog naar de getroffen gebieden te reizen

Toeristen gestrand

Veel westerse toeristen, waaronder ook Nederlanders, zijn gestrand op Koh Samui waar het nu hoogseizoen is. Er is maar beperkt elektriciteit en het vliegverkeer is vrijwel stil komen te liggen. In verband met de ruwe zee varen er geen boten naar het vaste land.

Reizigers die hierdoor hun transitbestemming niet meer kunnen bereiken, wordt geadviseerd contact op te nemen met hun reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Reizigers die gestrand zijn kunnen contact zoeken met de Nederlandse Ambassade in Bangkok (+66 (0)2 309 5200). Daarnaast is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Alarmcentrale van je reisverzekeraar (klik hier voor: telefoonnummers van Alarmcentrales).

Reisverzekering voor extra reis- en verblijfskosten

Natuurgeweld, zoals de overstromingen in Zuid-Thailand, benadrukken de noodzaak van een goede reisverzekering. Een belangrijke dekking op een reisverzekering zijn ‘onvoorziene kosten’ ook wel SOS kosten genoemd. Dit zijn extra kosten die een reiziger moet maken tijdens zijn vakantie door onvoorziene omstandigheden. Deze dekking is belangrijk omdat die door geen enkel andere verzekering vergoed wordt. De extra reis- en verblijfskosten die reizigers in Thailand moeten maken worden door een aantal reisverzekeraars volledig vergoed. Heb je geen reisverzekering of niet de juiste, dan komen deze kosten die kunnen oplopen tot honderden euro’s, geheel voor eigen rekening.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739