vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toeristen in het nauw door aardbevingen op Lombok (Indonesië)

aardbevingen op Lombok

Aardbevingen op Lombok

De aardbeving van afgelopen zondagochtend (lokale tijd) op Lombok had een kracht van 7,0 en verwoeste ook gebouwen op Bali. Beide eilanden zijn populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, maar volgens de eerste bericht zijn er geen toeristen onder de meer dan 100 doden.

Tijdens en kort na de beving was er paniek onder bewoners en vakantiegangers. De schok werd ook gevoeld op Java, Bali en andere Indonesische eilanden . Op de luchthaven van Bali schuilden mensen onder de tafels. Een deel van het plafond kwam naar beneden. Na de beving is een tsunamiwaarschuwing gegeven, maar deze werd ongeveer 90 minuten na de beving weer ingetrokken.

Het vliegverkeer op zowel Lombok als het naastgelegen Bali is na de beving nog volledig operationeel. Buitenlandse toeristen proberen maandag massaal het Indonesische eiland te verlaten. Op het vliegveld van Mataram staan lange rijen wachtenden en luchtvaartmaatschappij Garuda zet extra vluchten in. Ook budgetmaatschappij AirAsia probeert meer vliegtuigen naar Lombok te sturen.

De aardbeving op Lombok is de tweede op het eiland in een week tijd. Bij die eerste beving kwamen zeker veertien mensen om het leven.

Buitenlandse zaken helpt

Nederlandse toeristen in het gebied die hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen met het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

Er is een EU-helpdesk opgezet voor EU ingezetenen in het DMAX hotel vlakbij het vliegveld op Lombok. Vanaf maandag 6 augustus 21.30 uur lokale tijd ( +5 uur NLD tijd) zijn hier ook medewerkers van de Nederlandse ambassade in Jakarta aanwezig voor consulaire hulp. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Laat familie weten hoe het met je gaat. Houd contact met uw reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij en registreer je hier.

Wil je naar een gebied reizen dat getroffen is door de aardbeving? Informeer dan naar de situatie ter plaatse voordat je vertrekt. Houd contact met jouw reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij. Controleer ook het reisadvies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739