vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Top 10 reisverzekering schade: koptelefoons nieuwkomer tijdens zomer 2015

europeesche Nu de meeste vakantiegangers inmiddels weer thuis zijn, heeft Europeesche Verzekeringen een overzicht samengesteld van de meest gemelde bagageschades. De smartphone staat daarin op de eerste plaats. De koptelefoon is met een opmars bezig en komt ook voor in de schade top 10.

Daarnaast zag de Europeesche door de financiële crisis in Griekenland een toename van claims op de Allrisk Annuleringsverzekering.

Zomer schade top 10 Europeesche Verzekeringen

  1. Smartphones/telefoons 19%
  2. Tablets/E-readers 16%
  3. (Zonne)brillen 14%
  4. Camera’s 12%
  5. Laptops 7%
  6. Kleding 5%
  7. Sieraden 4%
  8. Koptelefoons 4%
  9. Koffers 3%
  10. Surfuitrusting 1%

Gestolen en beschadigde iPhones en tablets

De Europeesche bemerkt dit jaar weer een stijging van het aantal beschadigde of gestolen smartphones. De iPhone heeft daarin het grootste aandeel. De smartphone wordt in toenemende mate ook op vakantie intensief gebruikt. Onder andere door verbeterde wifi-faciliteiten op de vakantiebestemming. Ook het aantal schademeldingen op tablets is dit jaar toegenomen.

Koptelefoons nieuw in de top 10

Net als in het straatbeeld zien we ook in de schade top 10 een toename van het aantal koptelefoons. De oordopjes worden steeds vaker ingeruild door de grotere headphones. Deze zijn duurder en daardoor gevoeliger voor diefstal. Ook beschadigen ze sneller als ze vallen.

Berovingen onderweg

Al jaren is het een vaak voorkomende situatiebeschrijving in schademeldingen: trucjes van locals om je langs de weg te laten stoppen en dan te beroven van je kostbare spullen. Ook dit jaar waarschuwde de Gendarmerie bijvoorbeeld voor nep-agenten langs de Franse snelweg. Hoe bekend sommige trucs ook zijn, ze blijven effectief, zo blijkt uit diverse schademeldingen die de Europeesche deze zomer ontving. Blijf daarom alert op dit gevaar en stop bij twijfel alleen op een publieke plek, zoals een bemand tankstation of wegrestaurant.

Meer annuleringen door situatie Griekenland

Vanwege de financiële situatie in Griekenland eerder deze zomer, kreeg de Europeesche veel annuleringsaanvragen voor reizen naar het normaal zo populaire vakantieland. Het dreigende tekort aan betaalmogelijkheden, deed reizigers uitwijken naar andere zonbestemmingen. Klanten met een Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche konden om deze reden annuleren. Reizigers die wel nog steeds wilden gaan, kregen het advies van de ANVR om meer cash geld op zak te dragen. Hierdoor nam de vraag voor de dekking Geld toe. Om reizigers tegemoet te komen, verhoogde de Europeesche tijdelijk het verzekerde bedrag. Dit heeft echter niet geleid tot meer diefstalclaims.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739