vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Turkije stap verder in visumvrij reizen naar Schengenlanden

Schengenvisum-Nederland Over uiterlijk 3,5 jaar hebben Turken geen Schengenvisum meer nodig om naar Europese landen te reizen. Deze week zijn er flinke stappen gezet in Brussel tijdens een overleg met de Europese Commissie en een afvaardiging uit Turkije.

Turkije en de commissie besloten vanaf 16 december te gaan onderhandelen over het afschaffen van de huidige visumplicht van Turken. Dat overleg zal plaatshebben in de Turkse hoofdstad Ankara. In ruil daarvoor zullen de Turken illegale immigranten die de EU via Turkije willen binnenkomen opvangen.

Vrij verkeer van personen is voor veel Turken belangrijker dan toetreding tot de EU. Angst dat Turken massaal naar andere EU landen zullen vertrekken is er niet.

De Europese Commissie wil echter nog geen datum noemen waarop reizen zonder visum naar de EU voor Turken mogelijk wordt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739