vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reizigers naar Chili moeten oppassen voor zware criminaliteit

rechtsbijstand-buitenland

Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt reizigers voor zware criminaliteit Chili

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag het reisadvies voor Chili aangepast in verband met zware criminaliteit.

In het reisadvies staat te lezen dat door het hele land, maar vooral op plaatsen waar veel toeristen komen en in de populaire wandelgebieden in Santiago, zoals Cerro San Cristobal, Cerro Santa Lucia en Cerro Manquehue gevallen van diefstal en aanrandingen gemeld zijn

Dit geldt ook voor diverse plaatsen in het noorden van Chili zoals Antofagasta, Iquique, Calama, Arica en de kustplaatsen Valparaiso en Viña del Mar.

U wordt geadviseerd persoonlijke bezittingen niet onbeheerd te laten. ’s Avonds laat niet alleen te wandelen en te trachten zoveel mogelijk in gezelschap van anderen te reizen. Zakkenrollers zijn, zoals in de meeste grote steden actief op toeristische bestemmingen en in de metro’s.

Het komt voor dat aan drankjes ongemerkt drugs of andere middelen worden toegevoegd (‘spiked drinks’), met name in uitgaansgebieden rond de straten ‘Suecia’ en ‘Bellavista’ in Santiago.

Wijs op reis! – advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken:

Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is belangrijk. Medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739