vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Egypte aangepast in verband met actualiteiten

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Egypte aangepast. In het reisadvies is de rubriek ‘Actualiteiten’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

“Na de massale demonstraties vanaf 25 januari 2011 is de algehele veiligheidssituatie in Egypte verslechterd in vergelijking met de tijd voor de revolutie.

Geregeld vinden demonstraties plaats rond het Tahrir plein en in andere delen van Caïro, in Alexandrië en in andere steden in de Delta en bij het Suez kanaal waarbij sprake kan zijn van extreme gewelddadigheden. De veiligheidstroepen treden soms hard op. Politie is nog niet geheel operationeel en daardoor kunnen lokaal onvoorspelbare en onveilige situaties optreden. U wordt geadviseerd uit de buurt te blijven van het Tahrirplein en omgeving (waaronder de Qasr el Ainistraat). Het Nationaal Museum nabij het Tahrir Plein is vooralsnog open, maar het is aan te raden om voorafgaand aan een bezoek de laatste stand van zaken (openingstijden, veiligheidssituatie) te checken bij uw hotel of touroperator.

Egypte blijft onrustig, ook na de bekendmaking van de uitslag van de presidentsverkiezingen (24 juni 2012). Politieke spanningen, sociale onrust (stakingen en dergelijke), gewelddadigheden en grote demonstraties zijn niet uit te sluiten.

De publieke opinie in Egypte kan soms heftig reageren op binnenlandse of buitenlandse gebeurtenissen. Reizigers wordt geadviseerd in het gehele land extra waakzaamheid te betrachten. Tevens wordt geadviseerd (de ruime nabijheid van) demonstraties en samenscholingen absoluut te mijden en deze niet te fotograferen of te filmen, de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te informeren over de actuele binnenlandse en buitenlandse ontwikkelingen. Het gebruikte traangas bij demonstraties is mogelijk van een agressieve soort met ernstige bijwerkingen.

Ook wordt men uitdrukkelijk geadviseerd geen militairen, militaire objecten, politie of demonstraties te fotograferen of te filmen. Er bestaat extra gevoeligheid voor wat betreft journalisten. Voor hen bestaan speciale procedures met betrekking tot persaccreditatie en de invoer van apparatuur.

Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten naar noord-Sinaï, (ten noorden van en inclusief de weg Suez-Taba). Bij reizen over land naar en in het gehele binnenland van de Sinaï wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten.”

Actuele reisadviezen Egypte

De bovenstaande tekst is een samenvatting. Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen betreffende Egypte: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739