vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

10 vakantie preventie tips van reisverzekeraar Unigarant

inbreker

10 vakantie preventie tips van reisverzekeraar Unigarant

Vorig jaar is aan verzekerden in totaal voor bijna 200 miljoen euro aan claims op reisverzekeringen uitgekeerd.

De top 3 van de meest voorkomende schade of diefstal tijdens de vakantie is:

  1. koffers/tassen
  2. (smart)phones
  3. bril op sterkte

bron: Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars.

Met een reisverzekering ga je altijd onbezorgd op reis. Je hoeft je niet druk te maken over ongemakken tijdens jouw reis. Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn tijdens je vakantie, want voorkomen is altijd beter. Daarom hierbij de volgende preventietips:

Tip 1 Social media
Plaats voorafgaand of tijdens jouw vakantie geen berichten op Facebook, Twitter of Hyves, zodat anderen kunnen lezen dat je huis een gemakkelijke prooi is.

Tip 2 Voorkom woninginbraak
Laat je huis achter met een bewoonde indruk, zet een (tweede) auto op de oprit. Laat de brievenbus legen en leg post niet in het zicht. Gebruik tijdschakelaars voor lichten die je normaal ook aan hebt.

Tip 3 Neem telefoonnummers mee
Neem telefoonnummers mee die je in dringende gevallen nodig hebt (reisverzekering, bank etc).. Een kopie van je paspoort en rijbewijs is handig, zodat je bij diefstal jezelf toch kunt legitimeren.

Tip 4 Neem geen kostbaarheden mee op reis
Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis en neem weinig contant geld mee.

Tip 5 Draag geld op je lichaam
Gebruik voor geld, betaalpassen en reisdocumenten, een borst- of een buiktasje en draag dit zoveel mogelijk op het lichaam en buiten het zicht.

Tip 6 Voorkom diefstal uit je auto
Pak je auto en eventuele aanhanger in op de dag van vertrek. Parkeer onderweg de auto zoveel mogelijk in het zicht en laat waardevolle spullen niet achter in de auto.

Tip 7 Stop waardevolle spullen in je handbagage
Neem de waardevolle spullen in je handbagage mee. Laat voor vermiste of beschadigde bagage altijd een verklaring opmaken door de vervoersmaatschappij.

Tip 8 Gebruik een kluisje
Gebruik op het vakantieadres altijd een kluisje voor waardevolle spullen en reisdocumenten.

Tip 9 Sluit een reisverzekering af
Sluit voorafgaand aan je vakantie altijd een reis- en/of annuleringsverzekering af.

Tip 10 Doe aangifte
Heb je toch te maken met diefstal, vermissing of verlies doe dan direct aangifte bij de politie. Vraag ook altijd een afschrift van het proces-verbaal.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739