vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ruim 3.000 Nederlanders in de problemen tijdens verblijf in het buitenland

Ruim 3.000 nederlanders in de problemen tijdens verblijf in het buitenland

Zeker 3071 Nederlanders zijn vorig jaar in het buitenland in serieuze problemen gekomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarover deze week cijfers gepubliceerd.

Het ministerie verleende crisisbijstand bij terroristische aanslagen in Londen op 3 juni en in Spanje op 17 augustus en bij de gevolgen van de orkaan Irma in het Caribisch gebied en de vulkaanuitbarsting op Bali.

Er zijn 385 Nederlanders in het buitenland overleden en 137 werden in het ziekenhuis opgenomen. Volgens een woordvoerder van het ministerie blijft het aantal Nederlanders in nood, meestal toeristen, de laatste jaren redelijk stabiel. Veel toeristen (329) kwamen in geldnood, bijvoorbeeld door verloren of gestolen pinpassen. Een ander probleem is het op reis gaan zonder reisverzekering of de verkeerde, waardoor er geen dekking is.

De reisadviezen van Buitenlandse Zaken zijn vorig jaar 2,3 miljoen keer geraadpleegd en er waren 700.000 directe contacten met het noodtelefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Op www.Nederlandwereldwijd.nl kunnen Nederlandse reizigers informatie en reisadviezen vinden die belangrijk zijn voor een goede voorbereiding.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739