vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer dan 78 procent van Nederlandse vrouwen onzeker op het strand

Een groot deel van de Nederlanders, vooral vrouwen, zijn onzeker over hun beachbody. Zeker 78,4% heeft twijfels over het eigen lichaam op het strand. Onder mannen is dit percentage 62,8%.

Dit blijkt uit het beach & body onderzoek van Dresscode.nl, waarbij 1.438 Nederlandse mannen en vrouwen werden ondervraagd in aanloop naar het strandseizoen 2017.

Magere rapportcijfers

Mannen zijn positief over zowel hun eigen beachbody als dat van de vrouwen. Mannen belonen zichzelf met een gemiddeld rapportcijfer van 6,8 en ze geven vrouwen gemiddeld een 6,7. Vrouwen zijn daarentegen opvallend negatief over zichzelf. Zij geven zichzelf namelijk een 5,7, terwijl ze mannen beoordelen met een gemiddeld rapportcijfer van 5,8.

Overgewicht voornaamste reden onzekerheid

Zowel vrouwen als mannen geven aan dat overgewicht de reden is van onzekerheid. Van alle vrouwen die aangeven te twijfelen over zichzelf, zegt 57,5% dat overgewicht hiervan de oorzaak is. Onder mannen is dit percentage 36,4%.

Andere redenen voor onzekerheid onder vrouwen zijn cellulitis en striae. Voor mannen is het ontbreken van een ‘wasbordje’ een veelvoorkomende reden om zich niet prettig te voelen, dat geldt overigens ook voor ondergewicht.

Zelfvertrouwen komt met de jaren

De mate van onzekerheid verschilt sterk binnen de verschillende leeftijdsgroepen. Zo zijn mannen van tussen de 31 en 40 jaar oud het meest zeker op het strand. Bijna de helft van de mannen binnen deze leeftijdsgroep (47,4%) is tevreden over hun lichaam in strandkleding. Vrouwen binnen dezelfde leeftijdsgroep twijfelen juist het meest, slechts 14,3% van hen geeft aan zich Uitgebreidabel te voelen.

Een overzicht van alle onderzoeksresultaten is te vinden op de onderzoekspagina van Dresscode.nl.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739