vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Aangescherpt reisadvies Turkije: Annuleringsverzekering meestal geen oplossing!

Aangescherpt reisadvies turkije: annuleringsverzekering meestal geen oplossing! Door de diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije is deze week het reisadvies aangepast. In heel Turkije moeten Nederlandse toeristen alert zijn op drukke plaatsen, samenscholingen kan je beter mijden. Mocht je nu geen zin meer hebben om naar Turkije op vakantie te gaan, kan je dan een beroep doen op je annuleringsverzekering? Je leest het hier.

Voor Turkije bestond voor de diplomatieke rel al een aangescherpt reisadvies: Er geldt voor het gehele land een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Dit komt vooral door de opgelaaide strijd tegen de terroristische organisaties PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en ISIS (Islamitische Staat van Irak en Syrië).

Annuleringsverzekering

Mogelijk is de politieke rel met Turkije de druppel die de emmer doet overlopen en wil je af van je reeds geboekte vakantie. Helaas is een beroep op je annuleringsverzekering niet mogelijk, tenzij je een All-Risk annuleringsverzekering van de Europeesche hebt (in dat geval krijg je maximaal 75% van de reissom uitgekeerd).

Een normale annuleringsverzekering vergoedt voornamelijk de kosten al je onverwachts door prive-omstandigheden niet op reis kunt gaan. Bijvoorbeeld omdat jijzelf of een familielid ernstig ziek is of komt te overlijden. Maar ook als er op jouw bestemming iets aan de hand is, zoals een ernstig beschadigde accommodatie door brand.

Wat kan je wel doen?

Als je er als een berg tegen op ziet om naar Turkije op vakantie te gaan, kan je contact opnemen met je reisorganisatie. In veel gevallen is het mogelijk om (tegen betaling) je reis om te boeken naar een andere bestemming.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739