vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Aantal eilanden in Thailand gesloten voor toeristen

De Thaise overheid heeft bekendgemaakt dat de zuidelijke Similan eilanden, een eilandengroep in de Andamanse Zee, gedurende vijf maanden niet meer toegankelijk zullen zijn voor toeristen. Eén eiland, Koh Tachai, zal ook na die periode gesloten blijven voor bezoekers.

Het gaat in totaal om zeven maritieme nationale parken in de Andaman Zee. Ze zijn door de DNP gesloten, zodat de natuur, waaronder koraalriffen, zich kan herstellen. Ze hebben ernstig te lijden gehad onder het massatoerisme.

Thanya Netithammakun, directeur-generaal van van de DNP laat weten dat de eilanden afgesloten worden van 15 mei tot 15 oktober, zodat de natuur de tijd krijgt om zich te herstellen. In Satun zijn op de eilanden Tarutao, Ardang en Rawee bijna alle populaire toeristische bestemmingen en duikplekken tot die tijd gesloten. In Phangnga zijn de kustlijn, stranden en koraalriffen van nationaal park Similan voor onbepaalde tijd verboden terrein. Op twee plaatsen bij de Similan eilanden mag nog wel gedoken worden.

Koh Tachai (zie foto boven) zal volgens Thanya ook nadien gesloten blijven: toeristen hebben het eiland zware schade toegebracht. Dagelijks krijgt het eiland bijna duizend bezoekers te verwerken, hoewel het er in feite slechts 100 aankan. Dat vormt een ernstige bedreiging voor de natuur en omgeving in Thailand.

Bron: Bangkok Post

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739