vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nieuwe tool aanvragen van paspoort of ID-kaart voor Nederlanders in buitenland

Nederlands paspoort

Nederlands paspoort

Er is een nieuwe tool voor paspoorten en ID-kaarten op Nederland wereldwijd. De tool maakt het Nederlanders makkelijker om een paspoort of ID-kaart aan te vragen in het buitenland of bij een grensgemeente.

Dankzij de tool kan je online een persoonlijke checklist maken van de documenten die je nodig hebt bij een aanvraag.

Je vindt de nieuwe tool op de aanvraagpagina’s voor paspoorten- en ID-kaarten van alle landen wereldwijd. Daar lees je ook alle landspecifieke eisen die van belang zijn voor jouw aanvraag.

Nederlanders die in het buitenland wonen

Nederlanders die in het buitenland wonen, kunnen voor een paspoort of ID-kaart terecht bij een groot aantal Nederlandse vertegenwoordigingen, zoals ambassades en consulaten. Of bij een van de zogeheten grensgemeenten in Nederland. Bij zo’n aanvraag moet je vaak veel verschillende documenten overleggen. Als je de tool hebt doorlopen, weet je precies welke documenten je nodig hebt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739