vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Advito: Forecast zakenreizen 2016

doorlopende-zakenreisverzek Advito heeft de Industry Forecast voor 2016 uitgebracht. Daaruit blijkt dat de prijzen van zakenreizen redelijk stabiel zullen blijven.

Voor 2016 verwacht Advito een versnelling van de wereldwijde economie, door een groei van zowel opkomende als mature markten. Maar economische risico’s, zoals de schuldencrisis in Griekenland of de trage groei van de Chinese economie, kunnen daar verandering in brengen.

Vliegtickets: aanbod houdt prijzen laag

De verwachting is dat de olieprijs in 2016 op hetzelfde peil zal blijven als dit jaar, wat luchtvaartmaatschappijen de ruimte geeft om hun capaciteit te verhogen. Door het grotere aanbod zullen de prijzen stabiel blijven, of zelfs dalen in regio’s met hevige concurrentie. Luchtvaarttarieven kunnen echter snel veranderen, als de olieprijs weer stijgt of daalt.

De prijzen die zakenreizigers voor de business class moeten betalen blijven stabiel in Noord-Amerika, Europa en Azië, maar voor intercontinentale reizen in de rest van de wereld dalen ze met 2% tot 3%. De prijzen voor economy class zullen bijna overal zakken, met de scherpste dalingen in Afrika en het Midden-Oosten. Alleen Noord- en Latijns-Amerika zouden een stijging moeten zien als reactie op een sterke vraag naar regionale reizen in deze markten.

Stijgende hotelprijzen in Europa

Nu de vraag in Noord-Amerika en Europa weer aantrekt, stijgen de hotelprijzen, mede door een tekort aan nieuw aanbod. Een blijvend sterke vraag in Latijns-Amerika zorgt ook daar voor prijsstijgingen. Door een ruim aanbod in China en India zien we gemiddeld lagere prijzen in Azië.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739