vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Afgelopen kwartaal minder vluchten vertraagd of geannuleerd

Vertraagde vlucht Volgens cijfers van EUClaim had het vliegverkeer, van en naar Nederland, het afgelopen kwartaal ruim 30% minder last van geannuleerde of vertraagde vluchten dan een jaar eerder. 

In de eerste maanden van dit jaar zorgde de stakingen van Franse luchtverkeersleiders voor veel overlast bij reizigers. Daarnaast ondervond het vliegverkeer in Nederland hinder van de aanslagen op de Brusselse luchthaven Zaventem. In totaal werden in de eerste drie maanden van het jaar 634 vluchten geannuleerd en liepen er 477 een vertraging op van drie uur of meer.

Vorig jaar zorgde een grote stroomstoring voor problemen op Schiphol. De luchthaven kreeg kort daarna vier dagen lang te maken met stormachtig weer, waardoor de dienstregeling opnieuw verstoord raakte. Vorig jaar telde EUClaim in het eerste kwartaal 1212 annuleringen en 483 ernstig vertraagde vluchten.

In de meeste gevallen is er sprake van overmacht, dan hoeven luchtvaartmaatschappijen geen compensatie aan hun reizigers te betalen. Dat geldt bijvoorbeeld bij extreem weer of andere omstandigheden waar een airline geen invloed op heeft.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739