vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Alarmcentrale helpt in geval van nood

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Over enige tijd beginnen de vakanties en gaan de meeste Nederlanders op zomervakantie. Natuurlijk heb je de reis goed voorbereid. Maar ook tijdens de vakantie kan er iets onverwachts gebeuren zoals een ongeval, pech of ziekte.

Reizigers die in het bezit zijn van een reisverzekering kunnen in dit soort situaties dag en nacht contact opnemen met de alarmcentrale van hun reisverzekeraar. Zij kunnen rekenen op professionele hulp.

Nederlands gesproken

In een land met een andere cultuur zullen sommige situaties lastiger zijn, dan wanneer dezelfde situatie in Nederland zal voorkomen. De hulpverleners van de alarmcentrale kunnen je daarom verder helpen bij problemen in het buitenland. De alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bovendien word je in je eigen taal te woord gestaan.

Jarenlange ervaring

Doordat de meeste reisverzekeraars al jarenlange ervaring hebben op het gebied van hulpverlening in het buitenland, kunnen zij je verder helpen in geval van nood. Bijvoorbeeld om een betrouwbaar ziekenhuis in de buurt van jouw vakantieadres te vinden. Maar ook als je de bijsluiter van een recept niet kunt lezen omdat je de taal niet beheerst, kun je contact opnemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Situatie wordt beoordeeld door specialist

Vaak wordt er een specialist opgeroepen om de situatie te beoordelen. Mocht er iemand ernstig ziek zijn of zwaargewond, dan wordt er een arts opgeroepen van de alarmcentrale. Deze bepaalt bijvoorbeeld, in overleg met de behandelend arts ter plekke, of het verantwoordelijk is om iemand terug te halen naar Nederland.

Telefoonnummer alarmcentrale

Zorg ervoor dat je het telefoonnummer van de alarmcentrale altijd bij de hand hebt. In geval van nood, kun je dan direct contact opnemen met de Nederlandstalige alarmcentrale.

Belang van een reisverzekering

Om er zeker van te zijn dat je in het buitenland de juiste hulp krijgt in geval van nood, is het raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Dit kan een kortlopende of een doorlopende reisverzekering zijn. Reizigers die in het bezit zijn van een reisverzekering worden veel zorgen ontnomen bij problemen in het buitenland.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739