vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Alarmcentrale Allianz Global Assistance: hulpverlening vakantiegangers op volle toeren

De zomerdrukte is goed merkbaar op de alarmcentrale van Allianz Global Assistance in Amsterdam. Nu de vakantie in alle regio’s is begonnen, draait de hulpverlening op volle toeren.

Gestrande reizigers: autopech

Op de servicepunten in Frankrijk en Italië is het enorm druk. De Nederlandse monteurs van Allianz Global Assistance hebben de afgelopen drie weken zo’n 40% meer hulpverzoeken dan vorig jaar binnengekregen van gestrande reizigers. Met name lekke banden, kapotte radiatoren en elektrische storingen komen veelvuldig voor. De servicepunten in Manerba del Garda en Cecina (Italië) zijn afgelopen weekend van start gegaan. Verwachting is dat de drukte de komende twee weken nog flink aanhoudt.

Meer meldingen in het voorseizoen

Een aantal dagen geleden lande de eerst de eerste parasolvlucht, een gipsvlucht in de zomer, op Schiphol Airport. Steeds meer meldingen komen binnen op de alarmcentrale in de maanden mei en juni. Allianz Global Assistance regelde een ambulancevlucht en bracht de onfortuinlijke vakantiegangers vanuit Griekenland en Kroatië naar Nederland.

Opvallend is dat er steeds eerder in het jaar meer medische meldingen komen. De alarmcentrale ziet de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving. Er komen steeds meer meldingen in mei en juni. Vermoedelijk zijn de lagere prijzen en grotere keuze/beschikbaarheid hiervan de oorzaak. Ook in het vliegverkeer is de drukte zo groot dat een aparte vlucht moet worden ingezet voor de repatriëring. Normaliter vindt de eerste parasolvlucht plaats in midden augustus.

Letsel

De vier onfortuinlijke patiënten aan boord van de eerste parasolvlucht moeten hun verblijf in Athene en op Zakinthos (Griekenland) en Pula (Kroatië) vroegtijdig beëindigen vanwege hersenletsel (2) en door ongevallen met een quad (2). De patiënten worden direct na aankomst naar het ziekenhuis vervoerd. Met het charteren van een speciale vlucht voor zieke vakantiegangers wil Allianz Global Assistance voorkomen dat patiënten onnodig lang op repatriëring moeten wachten.

Meldingen alarmcentrale

De meest voorkomende problemen zijn gelijk aan die in het hoogseizoen. Het gaat vooral om maag/darm infecties. Oorproblemen komen ook vaak voor. Een verklaring hiervoor zijn de vervuilde zwembaden, die de belangrijkste veroorzakers van oorinfecties zijn.

De Internationale Allianz Global Assistance Group verzorgt jaarlijks voor ruim 1.500 gewonden de terugreis per vliegtuig, vanuit een vakantieplek waar dan ook ter wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *