vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering met pechhulp v.a. €13,75 | Allianz

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering met pechhulp!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Reisverzekering met pechhulp v.a. €13,75

Een reisverzekering met pechhulp is nuttig als je met een auto of camper op vakantie naar het buitenland gaat. Een goede reisverzekering met een extra module voor pechhulp zorgt er voor dat je vakantie niet verpest wordt door autopech in het buitenland.

Hier sluit je in een paar stappen een reisverzekering met pechhulp voor je auto af en dat voor slechts € 13,75. Je bent dan gedurende je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech. Mocht je tijdens je reis naar het buitenland autopech krijgen dan kun je contact opnemen met de alarmcentrale. Zij zorgen dan voor passende hulp.

Automobilistenhulp: wat is gedekt?

Met Automobilistenhulp ben je tijdens je autovakantie onder andere verzekerd voor:

Reisverzekering met pechhulp
Reisverzekering met pechhulp
  • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruikmaken van een autotransporter, als de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
  • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
  • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
  • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
  • Toezending vervangende onderdelen.

Reisverzekering met autohulp

De autohulp op de kortlopende reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van uw autoverzekering (groene kaart).

Hoe sluit ik de verzekering af?

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Snel handig en voordelig.

Allianz Global Assistance – Automobilistenhulpverzekering

De Automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en vice-versa.

Waarom een reisverzekering met hulp bij autopech?

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Populairste landen om met de auto naartoe te gaan zijn: Frankrijk (1,4 miljoen), Duitsland (780.000), Italië (500.000) en Oostenrijk (370.000). Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken.

Autopech in buitenland door hoge buitentemperatuur

De alarmcentrales van reisverzekeraars krijgen in de zomervakantie veel hulpverzoeken binnen van automobilisten met autopech. Vooral accu’s en koelsystemen van de motor zijn de boosdoeners.

De relatief hoge temperatuur in Europa speelt een belangrijke rol bij de mankementen. Accu’s die niet meer in goede conditie zijn, leggen het loodje bij extreme hitte. Daarnaast worden ze ook nog eens extra belast door de airconditioning en andere verbruikers. Filerijden bij hitte kan zorgen voor gebrek aan koeling voor de motor.

Pech met je auto voorkomen door onderhoud

Vakantiegangers kunnen autopech in het buitenland voorkomen door met een goed onderhouden auto op pad te gaan. Men dient er rekening mee te houden dat een zwaarbeladen auto en caravan bergop in de file voor een Alpentunnel erom veel vraagt van de koppeling en koeling van de auto.

Check je auto voor je op vakantie gaat

Om autopech tijdens je vakantie te voorkomen moet je zorgen dat je auto in topconditie is. Laat je auto controleren door je garage en vertel dat je op vakantie gaat. Dan kan de garagehouder hier rekening mee houden. Ben je net naar de garage geweest? Check dan toch nog voordat je op stap gaat de volgende zaken:

  • Vloeistoffen (oliepeil, koelvloeistof enz.)
  • Bandenspanning (ook reservewiel!)

Meest voorkomende autopech in het buitenland

Ieder jaar stranden er automobilisten met hun voertuig in het buitenland. De alarmcentrales krijgen vooral tijdens de zomervakantie veel hulpaanvragen. De top vijf van meest voorkomende autopech is:

  1. Een oververhitte motor.
  2. Een lekke band of een klapband.
  3. Defecte remmen (bijvoorbeeld door te laag remvloeistofniveau).
  4. Elektrische storingen (bijvoorbeeld door intensiever gebruik van de airco).
  5. Overige motorproblemen.

Wat te doen bij autopech in het buitenland?

Pech in het buitenland kan gevaarlijk situaties opleveren zowel voor jezelf als voor medeweggebruikers. Het is goed bij autopech een aantal regels in acht te nemen:

  • Ga altijd op een veilige plek staan (zo ver mogelijk van de rijstroken).
  • Draai de voorwielen van de geparkeerde auto in de richting van de weg af.
  • Zorg dat je de overige weggebruikers voldoende duidelijk maakt dat je met pech stilstaat.
  • Plaats je gevarendriehoek en schakel je alarmlichten in (controleer voor je vertrek wat in het land van jouw bestemming verplicht of verboden is in dergelijke situaties).
  • Zorg dat iedereen het voertuig zo snel mogelijk verlaat en achter de vangrail plaatsneemt.
  • Meld je autopech bij de alarmcentrale van je reisverzekeraar.
  • Zorg dat je het kenteken en je polisnummer van je reisverzekering bij de hand hebt.
  • Geef de locatie waar je staat zo nauwkeurig mogelijk door.
  • Wacht altijd buiten de auto en achter de vangrail op de hulpverlener.
  • Zorg dat alle passagiers een reflecterend veiligheidsvestje dragen.
  • Zorg ervoor dat je na jouw melding bereikbaar bent voor de alarmcentrale.

Vergeet daarom niet om een reisverzekering met pechhulp af te sluiten!

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met pechhulp (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met pechhulp.

Hebben jullie een uitgebreide reisverzekering met pechhulp voor een vakantie in het buitenland?

Jazeker, de dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van je auto (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Welke hulp krijg ik bij autopech?

Bij pech of een ongeval met je auto krijg je direct snelle hulp. Als het nodig is, regelt en vergoed Allianz vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte auto naar huis. Schade aan je auto is niet verzekerd.

Wat kost de extra dekking voor pechhulp?

Deze kost slechts € 13,75 extra. Je auto tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Autopech.
– Repatriëring van je auto en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van de auto en/of aanhanger.
– Toezending vervangende auto onderdelen.

Waar is de reisverzekering met automobilistenhulp geldig?

Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig. Dat zijn: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië,, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan je de reisverzekering met pechhulp afsluiten?

Een autopech reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met pechulp of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739