vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Alarmcentrale SOS International: 8.000 hulpverzoeken in twee weken

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Uit tussentijdse cijfers tot half juli van Alarmcentrale SOS International, blijkt een stijging van het aantal ziekte- en ongevalmeldingen vanuit Turkije (60%) en Griekenland (10%) t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Er komen bij de alarmcentrale minder pech- en schademeldingen binnen vanuit Frankrijk, Duitsland en België. Dit zou erop kunnen duiden dat meer Nederlanders de auto hebben verruild voor het vliegtuig dit jaar.

Sinds de start van het zomerseizoen op 1 juli heeft hulpverleningsorganisatie SOS International al duizenden meldingen verwerkt van in het buitenland gestrande toeristen. Ruim 8.000 keer kwam de alarmcentrale in actie om bij ziekte, een ongeluk, pech of schade hulp te bieden.

Naast Frankrijk, dat nog steeds een geliefde bestemming is voor autovakanties is ook Turkije erg populair onder de Nederlandse vakantiegangers, gevolgd door Duitsland, Spanje, Griekenland en Italië.

Reistip van de week op Twitter en Facebook

SOS International zal deze zomerperiode wekelijks via haar Social Media kanalen een handige reizigerstip geven. Om goed voorbereid op reis te gaan of, in geval hulp nodig is, goed te worden geholpen.

Reistip 1. Neem een creditcard mee op vakantie

In het algemeen is het voor noodgevallen handig om een creditcard op zak te hebben. Een specifiek voorbeeld: stel u krijgt pech of schade met uw auto en uw alarmcentrale moet een auto voor u huren. Bij de internationale autoverhuurbedrijven moet u als klant in het bezit zijn van een creditcard. Zonder creditcard geeft het verhuurbedrijf de auto niet mee. Het is voor hen een extra garantie dat u als klant de gemaakte afspraken over bijvoorbeeld de inleverdatum en -locatie nakomt.

SOS International beschikt op verschillende Europese locaties over Nederlandse huurauto’s waarbij een creditcard niet vereist is. Maar wanneer u in bepaalde gevallen toch aangewezen bent op een huurauto van een internationale verhuurder is het belangrijk dat u een creditcard bij zich heeft. Neem daarom altijd een creditcard mee op reis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739