vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Het belang van dekking medische kosten op je reisverzekering

Medische kosten buitenland: check je verzekering!
Medische kosten buitenland: check je verzekering!

Reisverzekeraar Allianz Global Assistance benadrukt met regelmaat het belang van het meeverzekeren van medische kosten op een reisverzekering.

De reisverzekeraar ziet nog altijd veel reizigers die een reisverzekering met Werelddekking afsluiten, zonder een dekking voor medische kosten. Het is volgens Allianz Global Assistance een groot misverstand dat deze dekking op de reisverzekering niet nodig zou zijn. Veel Nederlanders zijn hierdoor met financiële tegenvallers teruggekomen van vakantie.

Zorgverzekering niet toereikend in VS of Canada

Mondial laakt de berichten in de media waarbij geroepen wordt dat een medische dekking op een reisverzekering overbodig is, omdat de zorgverzekering deze dekking ook geeft. Dit is een hardnekkig misverstand, want de basis zorgverzekering dekt zorgkosten volgens het Nederlandse tarief. Of aanvullend soms tot twee keer Nederlands tarief. In veel landen is dit helaas niet toereikend. Zeker niet in de Verenigde Staten of Canada.

Medische kosten 10 keer hoger dan in Nederland

Allianz Global Assistance benadrukt dat in enkele gevallen de kosten voor medische zorg buiten Europa veel hoger zijn dan in Nederland. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld kunnen de kosten oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland.

Een huisartsenbezoek voor een insectenbeet in de Verenigde Staten kost ongeveer € 1.400, terwijl dit in Nederland slechts € 130* kost. In de populaire vakantiebestemming de Dominicaanse Republiek betaal je voor een gebroken arm € 9.200 voor de behandeling, € 8.600 voor de ziekenhuiskosten en voor de arts bijna € 600 (totaal € 18.400). Een enorm hoog totaalbedrag als je dit vergelijkt met het Nederlandse tarief van totaal ongeveer € 3.900*.

Een dekking voor medische kosten is in dit soort situaties zeker van belang, anders komt het verschil voor eigen rekening van de reiziger.

Ook binnen Europa medische kosten meeverzekeren

Allianz Global Assistance laat weten dat het ook in Europa verstandig is om op je reisverzekering dekking voor medische kosten af te sluiten. Binnen Europa kunnen de medische kosten in privéklinieken zeer hoog oplopen. In privéklinieken in Turkije wordt bijvoorbeeld voor een oorontstekingconsult al snel een factuur gestuurd van ongeveer € 800, terwijl hiervoor in Nederland maar € 247* voor staat.

Soms kan het juist in het belang van een patiënt zijn om in een privékliniek behandeld te worden zoals in Griekenland. Op de zorgverzekering heeft een reiziger recht op spoedeisende medische zorg in een staatsziekenhuis, maar op de Griekse eilanden is de zorg in een staatsziekenhuis lang niet altijd op Nederlands niveau. Erbarmelijke omstandigheden, waarbij patiënten zelfs op de gang worden gezet en vergeten, zijn niet ongewoon. Met de dekking voor Medische kosten op je reisverzekering worden de kosten van een behandeling in een privékliniek vaak wel vergoed als het medisch noodzakelijk is.

Voorkom financiële tegenvallers op vakantie

Reisverzekeraar Allianz Global Assistance raad aan om financiële tegenvallers te voorkomen, goed naar deze risico’s te kijken. Er zitten natuurlijk altijd uitschieters bij, maar juist ook de kleinere bedragen (die niet door de zorgverzekering gedekt worden) komen we aan de lopende band tegen en leiden tot onvrede bij de reizigers. Kies daarom altijd ook voor de optie Medische kosten op een reisverzekering.

Reisverzekering afsluiten

Ga je op reis en wil je een reisverzekering van Mondial Assistance  afsluiten? Dat kan hier: Allianz Global Assistance.

*De Nederlandse tarieven zoals hierboven aangegeven zijn een DBC (een Diagnose Behandel Combinatie) en staan voor wat deze behandelingen in Nederland zouden kosten. Zorgverzekeraars gebruiken dit tarief om te bepalen hoeveel ze moeten vergoeden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739