vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance: Veel gestelde vragen over reisverzekeringen

Nederlanders gaan het hele jaar door op vakantie. Hoewel het merendeel van de vakantiegangers op reis gaat met het gevoel goed verzekerd te zijn, bestaan er toch nog onduidelijkheden over de reisverzekering.

Is het bijvoorbeeld noodzakelijk een reisverzekering af te sluiten als je in Nederland op vakantie gaat? Valt een huurauto ook onder de dekking? En wat als een reisgenoot de vakantie moet annuleren vanwege een gebroken been, mag jij de vakantie dan ook annuleren? Hulpverlener en reisverzekeraar Allianz Global Assistance geeft antwoorden op de meest gestelde vragen over Allianz reisverzekeringen.

Moet ik een reisverzekering afsluiten als ik in Nederland op vakantie ga?

Veel mensen denken dat als zij op vakantie gaan in Nederland een reisverzekering niet echt nodig is. Zo zijn bijvoorbeeld medische kosten al verzekerd door de basiszorgverzekering. Toch kan het wel verstandig zijn om ook bij een vakantie in eigen land een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd wanneer je te maken krijgt met diefstal of beschadiging van je bagage. Of als de vakantie op het laatst geannuleerd moet worden wegens vervelende omstandigheden. Een doorlopende reisverzekering geldt niet bij een dagje weg in Nederland. Je moet minimaal één overnachting hebben geboekt om verzekerd zijn. Een kortlopende reisverzekering voor een dagtrip in Nederland kan wel worden afgesloten.

Is mijn kind verzekerd als hij alleen op vakantie gaat?

Kinderen zijn tot hun 27-ste verjaardag meeverzekerend op de doorlopende polis van de ouders/verzorgers. Gaat de zoon of dochter van het gezin zelfstandig op vakantie, dan is hij of zij verzekerd. Voorwaarde is wel dat de zoon of dochter nog thuis woont, of uitwonend student is. Het maakt voor de dekking van de reisverzekering niet uit of er gereisd wordt met het complete gezin, of dat gezinsleden individueel op vakantie gaan.

Kan ik mijn vakantie annuleren als mijn reisgenoot ziek wordt?

Stel, je hebt je vakantie geboekt samen met een vriendin. Haar moeder wordt plotseling ziek, waardoor zij de vakantie niet door wil laten gaan. En jij wilt niet alleen op vakantie. In dat geval mag je de reis kosteloos annuleren. Wel moet de reisgenoot op het boekings- of reserveringsformulier genoemd staan en zelf ook een annuleringsverzekering hebben afgesloten die zijn deel van de annuleringskosten vergoedt. Ook moet je kunnen aantonen dat je samen met de reisgenoot heen en terug zou reizen. Tot slot moet de oorzaak van de annulering een verzekerde gebeurtenis zijn.

Geldt een reisverzekering ook bij het huren van auto, motor of scooter?

Als je tijdens je vakantie een auto of scooter huurt en je veroorzaakt schade aan het voertuig, dan valt dit niet onder de reisverzekering.

Tot wanneer kan ik een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering moet in principe binnen 7 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten. Ben je te laat dan kan je in de meeste gevallen toch nog bij ons terecht. Neem daarvoor contact met ons op.

Een reisverzekering kan tot de dag voor vertrek nog afgesloten worden, maar niet meer als je op je vakantiebestemming bent aangekomen. Ga je vaker op reis? Dan is de doorlopende reis- en annuleringsverzekering de beste keuze. Je hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken of je nog op tijd bent met het afsluiten van een annuleringsverzekering.

Meer vragen?

Heb je andere vragen over reis- en annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739