vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz reisverzekering met gratis Covid-19 dekking v.a. € 0,90 per dag

Allianz reisverzekering met gratis Covid-19 dekking
Allianz reisverzekering met gratis Covid-19 dekking

Een Allianz reisverzekering met gratis extra Covid-19 dekking sluit je hier af en heb je al vanaf € 0,90 per dag (met uitgebreide bagagedekking van € 4.000,-).

Allianz heeft de dekking op de reisverzekering uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit geldt voor zowel de kortlopende als voor de doorlopende reisverzekering. Hier hoef je geen extra premie voor te betalen.

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Wanneer jijzelf of iemand in je omgeving in het buitenland corona oploopt en hierdoor in quarantaine moet, reis je mogelijk niet op de gewenste datum terug naar Nederland. Dit brengt kosten met zich mee, zoals extra overnachtingen of bijvoorbeeld een nieuw vliegticket. Met de Covid-19-dekking ben je hiervoor verzekerd. Dit geldt zelfs wanneer de overheid de hele accommodatie in quarantaine stelt (uitgezonderd cruiseschepen).

Annuleringsdekking op de reisverzekering: Annuleren door corona ook gedekt

Wanneer jij je Allianz reisverzekering uitbreid met een annuleringsdekking, zit je hellemaal goed. Heeft dan iemand in de omgeving van jou corona en moet je hierdoor vlak voor vertrek in quarantaine? Dan zijn de annuleringskosten gedekt dankzij de Covid-19 dekking van de annuleringsverzekering. Je moet moet je dan wel zo snel mogelijk laten testen. Bij een positieve test krijg je de annuleringskosten vergoed. Ben je negatief getest, dan kan je met het testbewijs alsnog op reis. En wanneer je tijdens je reis of vakantie in het ziekenhuis wordt opgenomen met Covid-19, ontvang je van Allianz een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen.

Belangrijkste voordelen van de gratis Covid-19 dekking

Met de Covid-19 dekking van Allianz ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de reis- en annuleringsverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering* geldt dat je:

  • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
  • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
  • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:

  • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
  • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

*De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding

Allianz reisverzekering voor je reisbagage

Reisbagage is bij Allianz standaard meeverzekerd op een kortlopende reisverzekering voor maximaal € 4.000,-. Jouw bagage is gedekt tegen nagenoeg elke gebeurtenis. Bij verlies, diefstal, vermissing of beschadiging is de volgende bagage verzekerd:

  • kleding, koffers, persoonlijke eigendommen;
  • reisdocumenten (waaronder paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs);
  • rijwielen, kinder- en invalidenwagens;
  • surfmateriaal, opblaasbare en opvouwbare boten;
  • ski’s en toebehoren, imperiaal, skiboxen, sneeuwkettingen;
  • foto-, film en videoapparatuur;
  • hobby- en sportuitrusting;
  • sieraden, kostbaarheden, horloges, bont;
  • muziekinstrumenten en optische instrumenten, zoals verrekijkers en microscopen;
  • geluids-, beeld-, fax- en computerapparatuur.

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering met extra corona dekking afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz kortlopende reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een Allianz kortlopende reisverzekering?

Met een Allianz kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Denk aan schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor hulp in noodsituaties (SOS hulpverlening). Daarnaast kan je zelf de dekkingen selecteren die je belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. 

Wat betekent de gratis Covid-19 dekking van een Allianz reisverzekering?

Voor de reisverzekering geldt dat je:
– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
– Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen.
– Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Wat betekent de Covid-19 dekking op de annuleringsdekking van een Allianz reisverzekering

– Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
– Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
– Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Wat als ik tijdens mijn vakantie besmet raak met Corona?

Word je tijdens je reis in één van de gebieden waar het coronavirus heerst ziek? Dan adviseren we om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Allianz alarmcentrale via het telefoonnummer +31 (0) 20 592 9292. Als je de dekking Medische kosten hebt afgesloten, dan worden de medische kosten volledig vergoed als de kleurcode groen/geel is. Ook worden extra reis- en verblijfskosten van individuele quarantaine of quarantaine van een specifiek door de overheid aangewezen accommodatie vergoed. Geldt code geel of groen op je bestemming, dan worden eventuele extra reis- en verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed.

Wat kost een Allianz kortlopende reisverzekering?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor Nederland met uitgebreide bagagedekking vanaf € 0,90 per persoon per dag. De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt. Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder dekking, als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen?

Heb je een vraag over de voordelige Allianz kortlopende reisverzekering met gratis extra Covid-19 dekking of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een email naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739