vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kortlopende- en doorlopende wintersport reisverzekeringen

Kortlopende- en doorlopende wintersport reisverzekeringen

Op zoek naar een voordelige kortlopende- of doorlopende wintersport reisverzekering met goede voorwaarden? Allianz Global Assistance heeft meerdere mogelijkheden.

Op de doorlopende reisverzekering met wintersportdekking kan je ook kiezen voor een extra uitgebreide ‘Dekking voor sportuitrusting’. Daarnaast kan je de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ meeverzekeren.

Let op! Langlaufen, schaatsen en sledetochten zijn standaard meeverzekerd op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Hiervoor hoef je geen extra dekking voor.‘Wintersport en bijzondere sporten’ af te sluiten.

Wintersport reisverzekering

Bij de voorbereiding op een wintersportvakantie denk je na over je uitrusting, je conditie maar ook over veiligheid. Je draagt een helm en beschermende kleding. Je laat niets aan het toeval over en sluit daarom ook een goede (doorlopende) reisverzekering met wintersportdekking en medische kosten kosten af. Deze verzekering komt van pas wanneer bijvoorbeeld:

 • je een been breekt op de piste;
 • jouw ski-uitrusting gestolen wordt;
 • je door een blessure niet meer kan skiën en de kosten voor je skipas terug wilt ontvangen;
 • je door een lawine het dorp niet meer kunt verlaten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, een goede doorlopende- of kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je veel problemen voorkomen. Maar nog belangrijker: je zorgt er voor dat jouw wintersportvakantie niet een financiële ramp wordt.

Waarvoor ben je verzekerd met een wintersportdekking?

De wintersportdekking op een reisverzekering zorgt er voor dat de risico’s en kosten van wintersport verzekerd zijn. Hierbij moet je denken aan:

 • Diefstal of beschadiging van je ski uitrusting.
 • Vervoer vanaf de piste naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis (per banaan of helikopter).
 • Repatriëring naar Nederland, eventueel met speciaal vervoer (gipsvlucht).
 • Wanneer je niet meer kunt skiën, worden vooruitbetaalde kosten vergoed.

De grote alarmcentrales in Nederland, waaronder Allianz Global Assistance, organiseren de repatriëring van ongelukkige wintersporters. De bekende gipsvlucht kost al snel € 2.000,- Wanneer je geen reisverzekering hebt afgesloten met wintersportdekking moet je dat zelf betalen.

Indien je een been breekt op de piste, wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer. De kosten hiervan worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar. Een helikoptervlucht van de piste naar het ziekenhuis kost enkele duizenden euro’s per half uur.

Als je tijdens je wintersport vakantie niet meer kan skiën of als je wordt opgenomen in het ziekenhuis en eventueel eerder naar huis moet door een verzekerde omstandigheid, dan worden je vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoed.

Door diefstal of onherstelbaar beschadigde ski’s, snowboards en/of skischoenen worden vergoed, maar vergeet dan niet om aangifte te doen of zorg voor een onherstelbaarheidsverklaring van een deskundige.

Wintersportdekking: doorlopend of eenmalig?

Als je op wintersportvakantie gaat, moet je bij een (doorlopende) reisverzekering een aanvullende wintersportdekking afsluiten. Dit heeft als reden dat wintersport specifieke risico’s met zich meebrengt. Wij hebben zowel een kortlopende- als een doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie:

Wintersportuitrusting

Een wintersport reisverzekering biedt tevens dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen, vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan worden de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen vergoed.

Medische kosten bij wintersport

Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Ook verzekerd bij off-piste skiën

Je bent bij Allianz Global Assistance uitstekend verzekerd als je off-piste gaat skiën. Wel moet je voldoende voorzichtig zijn. Je bent niet verzekerd bij roekeloos gedrag of als je het gevaar letterlijk opzoekt. Roekeloos gedrag is bijvoorbeeld off-piste gaan skiën als er sprake is van lawinegevaar. In Europa is een waarschuwingssysteem van kracht. Dit systeem werkt met vijf codes:

 1. Gering gevaar
 2. Matig gevaar
 3. Aanzienlijk gevaar
 4. Groot gevaar
 5. Zeer groot gevaar

Ga je skiën als er gevaar dreigt voor lawines, dan ben je niet verzekerd.

Standaard is een uitkering bij overlijden of invaliditeit door een ongeval tijdens bijzonder wintersporten niet gedekt. Je kan dit ook verzekeren door de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ erbij af te sluiten.

Kortlopende reisverzekering met wintersportdekking (bijzondere sporten)

Een kortlopende wintersport reisverzekering is bij ons extra voordelig omdat kinderen die op de ingangsdatum van de wintersport reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd zijn. Met de dekking wintersport ben je natuurlijk verzekerd bij het skiën, langlaufen en snowboarden, daarnaast ben je zelfs verzekerd voor bijzondere wintersporten zoals: bobslederijden, ijsklimmen, ijshockey, speedskiën, skispringen, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Doorlopende reisverzekering met wintersportdekking (bijzondere sporten)

Met de doorlopende reisverzekering inclusief wintersportdekking ben je het hele jaar door goed en voordelig verzekerd voor zomer- en wintervakanties. De premie voor deze doorlopende wintersport reisverzekering is erg gunstig. maand (SOS-kosten en wintersport). Je bent dan goed verzekerd voor vrijwel alle vormen van wintersport waaronder off-piste skiën.

Tip: Deze dekking geeft tijdens wintersport geen vergoeding voor vervoer per helikopter of ”banaan” van de piste. Hiervoor sluit je ook de dekking Medische kosten af.

Heb je gekozen voor de dekking Ongevallen? Bij het beoefenen van wintersport is er geen recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval. Wil je dit meeverzekeren? Kies dan ook voor de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’.

Wat zijn bijzondere wintersporten?

In de onderstaande lijst zie je een overzicht van wintersporten die verzekerd zijn op de dekking bijzondere wintersporten:

Balletskiën Bobsleeën
Bootskiën Bückelskiën
Cross Country Skiën Duo Buckelskiën
Fern Ski Extreem Fernblättern
Freestyle Skiën Funboarden
Gästerennen Glaciospeologie
Gletsjerskiën Heli-Skiën
Husky Tochten IJsduiken
IJshockey IJsklimmen
IJswatervallen Beklimmen IJszeilen
Mono-Skiën Off Piste
Paraskiën Rodeln
Schansspringen Skeleton
Ski Jöring Ski-Bob
Ski-Figuur Springen Ski-Zeilen
Skibocken Skisafari
Skispringen Skivliegen
Skiwal Sneeuwschoentochten
Sneeuwsurfen Snorkelskiën
Snowboarden Snowscooter
Telemarken Tiefschneeskiën
Tourskiën

Ondanks de aandacht die wij besteden aan de content van deze website, is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. Uiteraard streven wij ernaar de gepubliceerde informatie zo volledig mogelijk te houden en correct weer te geven.

Jongerenkorting

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Uitgebreid of Compleet variant af? Dan ontvang je 10% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Vragen?

Na het afsluiten van de reisverzekering met wintersport ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 ( 09.00 uur tot 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Deze tekst is aangepast op 10 juli 2018.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739