vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allrisk Annuleringsverzekering ook dekking bij code oranje

Allrisk Annuleringsverzekering ook dekking bij code oranje

Allrisk Annuleringsverzekering ook dekking bij code oranje

De Allrisk Annuleringsverzekering biedt ook dekking bij een gewijzigd reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje vanwege een uitbraak van het coronavirus. De annuleringsverzekering vergoed voor 75% de annuleringskosten als jij jouw reis wilt annuleren vanwege een aangepast reisadvies, zoals van geel naar oranje, door een toename van Covid-19.

Heb je een reis geboekt en een Allrisk Annuleringsdekking afgesloten toen het reisadvies voor jouw bestemming groen of geel was? Dan vergoed de verzekeraar 75% van de annuleringskosten als jij je reis zelf annuleert, vanwege het gewijzigde reisadvies en mits de reisorganisatie de kosten niet vergoed.

Ook als je eerder terugkeert vanwege een gewijzigd reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje of rood, dan vergoed de verzekeraar de niet gebruikte reisdagen voor 75%.

Wordt je geweigerd omdat je uit een oranje gebied komt en daarom niet naar je vakantiebestemming kan reizen? De Allrisk Annuleringsverzekering biedt voor 75% dekking

Word je op de luchthaven door de luchtvaartmaatschappij geweigerd voor jouw vlucht? Bijvoorbeeld als je niet de juiste reisdocumenten hebt, of om redenen op het gebied van gezondheid, veiligheid of beveiliging. Met de allrisk annuleringsdekking kan je eventueel 75% van de niet gebruikte reisdagen claimen.

Allrisk Annuleringsverzekering

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden jij een geboekte reis annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat jouw beste vriend(in) ernstig ziek wordt door corona, of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen.

Uitleg kleurcodes reisadviezen

Het reisadvies heeft vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Normaal gesproken geven deze de veiligheidssituatie in een land aan. Bij landen met het coronavirus geldt bovendien het volgende:

  • Groen: In dit land of gebied zijn op dit moment geen coronamaatregelen die van invloed zijn op uw reis of verblijf.
  • Geel: in verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.
  • Oranje: in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod.
  • Rood: dit land of gebied is totaal afgesloten. Er is geen uitzicht op in- en uitreizen.

Houd er rekening mee dat landen niet overal ter wereld in staat zijn om steeds accuraat coronabesmettingen in kaart te brengen en adequate zorg te verlenen.

Reisadviezen niet bindend

De zorgvuldigheid waarmee het ministerie de reisadviezen maakt, vergt soms veel tijd. Hierdoor kan het voorkomen dat actualiteiten in de media wel worden gemeld, maar dat u deze nog niet terugvindt in het reisadvies. De reisadviezen zijn niet bindend, je krijgt geen boete of een aantekening. Het blijft de verantwoordelijkheid van jezelf en van de reisorganisatie om een reis wel of niet te laten doorgaan. Neem contact op met jouw reisbureau of reisverzekeraar voor vragen hierover.

Annuleren bij een coronavirus uitbraak

Ook als er een dreiging is van een uitbraak van Covid-19 of een wijziging van het reisadvies bijvoorbeeld van code geel naar code oranje, kan je met een doorlopende- of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering jouw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten.

Heb je nog geen Allrisk annuleringsverzekering van de Europeesche? Sluit hem hieronder af.

Waarvoor geldt de Allrisk dekking niet?

De verzekering biedt geen dekking voor annuleringsredenen waarvan je vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was. Daarnaast kan je géén beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer:

  • je geen zin hebt in de vakantie;
  • je vindt dat het te veel regent of vervelend weer is;
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • je vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering hebt.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allrisk annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

 

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739