vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Ambassade Nairobi in Kenia: procedure Schengenvisum Nederland gewijzigd

De Nederlandse ambassade in Nairobi (Kenia) informeert op haar website over een belangrijke wijziging in de procedure van het aanvragen van een Schengenvisum voor  Nederland.

In persoon verschijnen voor visumaanvraag

Vanaf 6 juni 2013 moeten visumaanvragers altijd in persoon verschijnen bij de Nederlandse ambassade in Nairobi in verband met het verzamelen van biometrische gegevens. Een aanvrager moet vanaf die datum vingerafdrukken laten registreren. De biometrische gegevens blijven gedurende vijf jaar beschikbaar in een geautomatiseerde systeem en kunnen bij herhaalaanvragen weer worden gebruikt, tenzij er twijfel is over de identiteit van de aanvrager.

Biometrische gegevens

Op het moment dat een visumhouder het Schengengebied wil binnen reizen, kunnen de immigratie-autoriteiten het systeem met biometrische gegevens raadplegen en gebruiken voor identiteitscontroles en echtheid van visa. Dit om identiteitsfraude te voorkomen; in het verleden kwam het voor dat fraudeurs probeerden op paspoort en visum van anderen het Schengengebied binnen te komen. De nieuwe maatregel bevordert daarnaast de veiligheid binnen het Schengengebied.

Een aantal categorieën hoeft geen vingerafdrukken te laten registreren, te weten:

  • Kinderen onder de 12 jaar;
  • Aanvragers waarbij de afname van vingerafdrukken vanwege fysieke omstandigheden onmogelijk is;
  • Staatshoofden, regeringsleiders en officiële regeringsdelegaties, indien uitgenodigd voor officiële bezoeken.

Bovenstaande betekent dat het Honorair Consulaat in Mombasa met ingang van 29 mei 2013 geen visumaanvragen meer in behandeling kan nemen. Verder verandert er niets in de visumprocedure.

Reisverzekeringblog.nl tip: Sluit hier een medische reisverzekering voor een Schengenvisum af. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag. Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengenvoorwaarden kost hier slechts (vanaf) € 2,00 per persoon per dag. Lees hier meer: Medische reisverzekering voor Schengenvisum

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739