vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Amerikanen verbieden e-sigaret in vliegtuigen

e-sigaret-vliegtuig Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft het gebruik van elektronische sigaretten aan boord van de commerciële luchtvaart verboden.

Het verbod geldt voor Amerikaanse en buitenlandse toestellen die in de VS vliegen, het land binnenkomen of verlaten, aldus het ministerie.

Minister van transport, Anthony Foxx, laat weten dat dankzij deze maatregel passagiers van vliegtuigen niet ongevraagd worden blootgesteld aan de dampen van e-sigaretten.

Hoewel de e-sigaret minder ongezond is dan tabakssigaretten, bevat de damp van e-sigaretten een aantal ingrediënten en chemische onzuiverheden in hoeveelheden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.

In Europa is het roken van een e-sigaret in vliegtuigen ook niet toegestaan. Tevens is het opladen van elektronische sigaretten en/of batterijen aan boord van het vliegtuig niet toegestaan. Luchtvaartmaatschappijen moeten procedures hebben waarin staat dat passagiers worden geïnstrueerd om elektronische sigaretten in hun handbagage te verpakken in een plastic zak en ervoor te zorgen dat de polen afgeschermd zijn. Een e-sigaret in een ongeopende originele verpakking mag op die manier, mits meegenomen in de handbagage, vervoerd worden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739